My Twitter Feed

13 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στο Κιλκίς το Πανελλήνιο των Παίδων -

Πέμπτη, 12 Μαΐου, 2022

49″οκταμηνίτες” στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 12 Μαΐου, 2022

Εκχωρούν την Υγεία σε ιδιώτες -

Πέμπτη, 12 Μαΐου, 2022

“Καταστροφή για κτηνοτρόφους” -

Πέμπτη, 12 Μαΐου, 2022

Σκληρή δήλωση για τις εκλογές! -

Τετάρτη, 11 Μαΐου, 2022

Χιονοστιβάδα τα φωτοβολταϊκά -

Τετάρτη, 11 Μαΐου, 2022

Ενισχύσεις παραγωγών Crimson -

Τετάρτη, 11 Μαΐου, 2022

Εφιάλτης το κόστος παραγωγής! -

Τρίτη, 10 Μαΐου, 2022

Εγκαίνια έκθεσης Freskon 2022

Η ενίσχυση της ποιότητας των προϊόντων μας και της συνεργατικότητας είναι ένας διττός στόχος που πρέπει να πετύχουμε αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να ενισχύσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα έναντι άλλων χωρών, σε ό,τι αφορά στην παραγωγή νωπών φρούτων και λαχανικών, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, εγκαινιάζοντας την έκθεση Freskon 2022, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο της ενεργειακής κρίσης, η ανάγκη της συνένωσης δυνάμεων, μέσω των Ομάδων Παραγωγών και των Συνεταιρισμών και της συμβολαιακής γεωργίας, είναι μεγαλύτερη και επιτακτικότερη από κάθε άλλη περίοδο.

Ανέφερε, επίσης, ότι το ΥπΑΑΤ με εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά, διασφαλίζει  την ποιότητα των προϊόντων και αποτρέπει τις ελληνοποιήσεις.

Νωρίτερα ο κ. Γεωργαντάς είχε περιηγηθεί σε περίπτερα της Freskon και συνομίλησε με παραγωγούς, εκπροσώπους συνεταιρισμών και εταιρειών μεταποίησης.

Στο χώρο των γραφείων της Helexpo, ο κ. Γεωργαντάς και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Σουλεϊμανία (Ιρακινό Κουρδιστάν), που επισκέπτεται την Freskon με 50 επιχειρηματίες. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων στον αγροτικό τομέα και τις εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων και η μεταφορά τεχνογνωσίας από τη χώρα μας.

Σχολιάστε