My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΒΕ Κιλκίς: Μας αφορά ο ήλιος!

fotovoltaikaΜε επιστολή του προς τον υπουργό, Ευάγγελο Λιβιεράτο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, ζητά τη στήριξη του προγράμματος «ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ», η οποία αναφέρεται στις επενδύσεις φωτοβολταϊκών.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Κιλκίς υποστηρίζει την συλλογική προσπάθεια «ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ» και συμμετέχει στην διαμόρφωση λύσεων με στόχο την εξάλειψη των εμποδίων και των περιορισμών, για την αξιοποίηση του εθνικού μας καυσίμου που είναι ο ήλιος.

Είναι γεγονός ότι απαιτείται η ταυτόχρονη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας της εν λόγω αγοράς, για αυτό καλούμε όλους τους καθ’ ύλη αρμόδιους φορείς να συνεργαστούν ώστε να μην περιοριστούν περαιτέρω οι προοπτικές ανάπτυξης.

 

Στην αγορά των φωτοβολταϊκών δραστηριοποιούνται σήμερα περισσότερες από 2.000 εταιρείες, που συντηρούν άμεσα 20.000 και έμμεσα 30.000 εργαζομένους. Τον περασμένο Αύγουστο αντίθετα σε επιστημονικές εισηγήσεις αλλά και σε κάθε έννοια λογικής, αποφασίσθηκε να σταματήσει η αναπτυξιακή της πορεία.

 

Ο μόνος ίσως αναπτυσσόμενος κλάδος της οικονομίας στις μέρες μας, παράγει περισσότερο από 0,5% του ΑΕΠ της χώρας μας, προσφέροντας πολύπλευρο κοινωνικό, περιβαλλοντικό και δημοσιοοικονομικό όφελος αξιοποιώντας με την πλέον καθαρή τεχνολογία το εθνικό καύσιμο της χώρας μας, τον ήλιο.

 

Σε μία στιγμή όπου καλούμαστε όλοι να αφήσουμε πίσω λάθη, αστοχίες, κεκτημένα και περιοριστικές αγκυλώσεις, και να ξαναβάλουμε την Ελλάδα μας σε δρόμους συλλογικής ανάπτυξης και προόδου, πιστεύουμε ότι ΜΑΣ αφορά να διαφυλάξουμε τις προοπτικές που μας προσφέρει ο ήλιος, σε προσωπικό, τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

 

Η συλλογική πρωτοβουλία «Μας Αφορά» δεν έχει στόχο να αποδώσει ευθύνες ή να καταγγείλει πρακτικές και αποφάσεις. Αντίθετα, στόχο έχει να αναδείξει τα πολύπλευρα οφέλη που χάνονται από τέτοιου είδους περιορισμούς, και τα οποία αναμφίβολα επηρεάζουν όχι μόνο τους χιλιάδες εργαζομένους στον κλάδο, την ευρύτερη κοινωνία ή το περιβάλλον μας, αλλά και τα δημόσια έσοδα που τόσο πολύ χρειαζόμαστε.”

 

 

 

Σχολιάστε