My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΑΣΥΝΚ: Καταγγέλλει τις διοικήσεις

Με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα δυο πολύ σοβαρά, οι αστυνομικοί του Κιλκίς καταγγέλλουν “τις Διοικήσεις της Ελληνικης Αστυνομίας”, κατηγορώντας τες ότι “θέτουν σε δεύτερη μοίρα την προστασία και την ασφάλεια των εργαζόμενων αστυνομικών”.

Η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης των αστυνομικών του ν. Κιλκίς – ΕΑΣΥΝΚ έχει ως εξής:

“Με τις συνεχιζόμενες διαταγές από τις Διοικήσεις της Ελληνικης Αστυνομίας οι οποίες θέτουν σε δεύτερη μοίρα την προστασία και την ασφάλεια των εργαζόμενων Αστυνομικών στον εργασιακό χώρο τους για την αποφυγη διασπορά του covid-19, Η Ενωση Αστυνομικων Υπαλλήλων Ν.Κιλκίς προχωρησε σε σχετική καταγγελια . Αναφέροντας και ζητώντας:

Δεδομένης της έξαρσης της πανδημίας του κωρονοϊου, εκδόθηκε σχετική διαταγή για αναστολή των αδειών του Αστυνομικού προσωπικού με αποτέλεσμα σχεδόν το σύνολο του Αστυνομικού προσωπικού να βρίσκεται στις Υπηρεσίες. Παράλληλα στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού διασποράς του κωρονοϊού έχει εκδοθεί διαταγή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την εργασία των Υπαλλήλων σύμφωνα με την ΔΙΔΑΔ/Φ.69/134/ οικ. 21190 του Υπουργού Εσωτερικών.

Ως είναι γνωστό βέβαια στους Αστυνομικούς του Κιλκίς έχουν βεβαιωθεί αρκετά κρούσματα, ανάμεσα τους δύο σοβαρά και πολλά άλλα που έχουν έρθει σε στενή επαφή με θετικά κρούσματα. Αναρωτιόμαστε στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς τηρούνται οι οδηγίες που αναφέρονται σχετικά με τον περιορισμό της αναφερόμενης λοίμωξης, έχουν λάβει μέτρα σχετικά με την προστασία και την ασφάλεια των εργαζόμενων Αστυνομικών; οι Διοικήσεις εφαρμόζουν τις σχετικές οδηγίες ότι υπό της παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες και μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται το απολύτως αναγκαίο προσωπικό το οποίο δεν πρέπει να είναι μικρότερο του 50% του προσωπικού καθώς η περιφέρεια του Κιλκίς έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου.

Βλέποντας το σχέδιο δράσης, την δεδομένη στιγμή σχεδόν το σύνολο του προσωπικού βρίσκεται στις Υπηρεσίες και διατίθεται σε καθημερινή Υπηρεσία εκτελώντας υπηρεσίες σε σταθερά σημεία, σε όλη την διάρκεια της βάρδιας του, για την διενέργεια ελέγχων σχετικά με την τήρηση των κανόνων κατά της διασποράς του κωρονοϊού.

Καλείτε η Διμοιρία Υποστήριξης να ενισχύσει την Δ.Α Θεσσαλονίκης με είκοσι Αστυνομικούς. Είκοσι Αστυνομικοί μέσα σε ένα λεωφορείο (ειδικά διαμορφωμένο) που στην κυριολεξία, βρίσκονται ο ένας πάνω στον άλλον αυξάνοντας τις πιθανότητες μετάδοσης της λοίμωξης. Τηρείται η απόσταση και ο αριθμός των εργαζομένων που πρέπει να βρίσκονται σε κλειστό χώρο;

Πολίτες απευθύνονται και εισέρχονται στα Αστυνομικά Τμήματα, μετά την εφαρμογή των μέτρων προφυλάξεις από τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, απευθυνόμενοι στους Αξιωματικούς Υπηρεσίας για να διεκπεραιώσουν διοικητικές διαδικασίες χωρίς ραντεβού και χωρίς να υπάρχει επείγουσα κατάσταση, σε όλη την διάρκεια της ημέρας.

Διατάσετε επιφυλακή την ημέρα της 17ης Νοεμβρίου χωρίς να έχει προβλεφθεί από την Υπηρεσία να τηρηθούν οι οδηγίες σχετικά με τον αριθμό εργαζομένων που πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εργασίας;

Δεν έχει προβλεφτεί να υπάρχει υπηρεσία καθαριότητας τις απογευματινές ώρες.

Πότε και πως θα προστατέψετε τον εργαζόμενο Αστυνομικό; είμαστε βέβαιοι ότι οι Διοικήσεις ακόμη και αν διέθεταν περισσότερο προσωπικό πάλι θα εφηύραν και άλλα σημεία ελέγχων και άλλες εργασίες για να απασχολήσουν το προσωπικό. Με την τακτική αυτή η επόμενη αναπόφευκτη διαταγή θα είναι η ανάκληση των ημερήσιων αναπαύσεων.

Κατόπιν τούτων ζητάμε :

την πιστή εφαρμογή των οδηγιών των εγκυκλίων αυτές τις κρίσιμες εβδομάδες για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζόμενων Αστυνομικών, των οικογενειών τους αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών σε ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων, χρησιμοποιώντας τον απολύτως αναγκαίο αριθμό προσωπικού, μειώνοντας τις διαταχθείσες Υπηρεσίες ελέγχων, εκδίδοντας σχετικές οδηγίες εφαρμογής των ραντεβού για την εξυπηρέτηση των πολιτών μόνο πρωινές ώρες ,σε συγκεκριμένο χώρο από συγκεκριμένο Αστυνομικό υπάλληλο καθώς και με τις κατάλληλες προφυλάξεις προστατευτικά διαχωριστικά στα γραφεία, ανακαλώντας διαταγές που επιφέρουν την παρουσία πολλών Αστυνομικών σε κλειστούς χώρους (Διμοιρία Υποστήριξης,κ.τ.λ).”

Σχολιάστε