My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Είπε “όχι” για τα αποθεματικά

Ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης υπερψήφισε το ψήφισμα της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ στο τακτικό συνέδριο της Χαλκιδικής, να μη μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα αποθεμετικά των δήμων, “έως ότου υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις στα αιτήματα της ΚΕΔΕ”.

gountenoudis-kede2Μεταξύ άλλων, το ψήφισμα ανέφερε: «Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η Χώρα, η επίλυση του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, δεσμευόμαστε ότι θα τα δώσουμε άμεσα κι επιπλέον θα διαθέσουμε για τη σωτηρία της Χώρας και τους μισθούς των Δημάρχων. Και θα καλέσουμε να πράξει το ίδιο, το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Χώρας».

Ο κ. Γκουντενούδης κατέθεσε εγγράφως τις προτάσεις του, που αφορούσαν την επίλυση του θέματος των προστίμων από παραβάσεις του ΚΟΚ καθότι χάνεται μεγάλο μέρος δημοτικών εσόδων, της αξιοποίησης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, κυρίως για θέματα που αφορούν σε σταβλικές εγκαταστάσεις, και το μεγάλο πρόβλημα των μεταναστών που συρρέουν καθημερινά κατά εκατοντάδες στο μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης.

Στο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 7 – 9 Μαΐου. συζητήθηκαν θέματα για τη βιωσιμότητα των ΟΤΑ, την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού, την πολιτική προστασία, τη χωροταξία και τη διαχείριση στερεών απορριμμάτων κα.

Όσον αφορά την κοινωνική πολιτική των δήμων συμφωνήθηκε να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις για αύξηση χρηματοδότησης και καλύτερη οργάνωση προγραμμάτων που αφορούν τη φροντίδα των δημοτών, όπως το πρόγραμμα «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», το επισιτιστικό πρόγραμμα, το ταμείο κοινωνικής συνοχής και η διασφάλιση λειτουργίας της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.

 

 

 

Σχολιάστε