My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

“Δώστε τις αποζημιώσεις σε παραπληγικούς”

Με επιστολή του προς τον  Πρόεδρο της Βουλής, ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βασίλειος Καπερνάρος, ζητά να μη μειωθεί κατά 50% η αποζημίωση των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Επιτροπών αλλά να καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, επειδή “ο ρόλος του βουλευτή έχει καταντήσει διακοσμητικός” και “η νομοθετική εξουσία έχει καταργηθεί”. Διαβάστε την επιστολή:

“Μετά την πρόσφατη διάσκεψη του προεδρείου της Βουλής αποφασίστηκε η μείωση ορισμένων παροχών των βουλευτών. Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε και η κατά 50% μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Επιτροπών.

Διαφωνώντας με αυτή την απόφαση του προεδρείου, ζητώ να μην μου καταβάλλεται οποιαδήποτε αποζημίωση για τις 2 επιτροπές, στις οποίες θα συμμετέχω, ανελλιπώς, όπως μέχρι σήμερα, και στο μέλλον.

Στην απόφασή αυτή, οδηγούμαι από έναν, κατά την άποψή μου, σπουδαιότατο λόγο: Tη βεβαιότητα ότι δεν προσφέρω απολύτως τίποτε με την συμμετοχή μου σε αυτές τις επιτροπές, στις οποίες ο ρόλος του βουλευτή έχει καταντήσει διακοσμητικός και άδειος έως σημείου αυτοεξευτελισμού. Οι νόμοι έρχονται στις επιτροπές, προκαθορισμένοι και προαποφασισμένοι, με συνέπεια όλες οι προτάσεις των βουλευτών να προσκρούουν στο τείχος μιας ονειδιστικής και αντιδημοκρατικής εμμονής.

Η αλήθεια είναι δεδομένη και στην προκειμένη περίπτωση ολοφάνερη, καθώς η νομοθετική εξουσία έχει καταργηθεί. Οι βουλευτές ΔΕΝ νομοθετούν, όπως ορίζει το σύνταγμα. Το σύνταγμα των Ελλήνων ευτελίζεται με συνεχιζόμενες παραβιάσεις του άρθρου 44 αυτού, το οποίο ορίζει ρητά ότι: «μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.»

Οι Βουλευτές από τότε που ορκιστήκαμε στη Βουλή μέχρι σήμερα, κυρώνουμε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Προσωπικά δεν αποδέχομαι τον ρόλο του απράγμονος – και μάλιστα του χρησιμοποιούμενου απράγμονος- Βουλευτή  και επιστρέφω, δια αυτού του τρόπου, τον επιχειρούμενο αυτοεξευτελισμό του Βουλευτή, στο προεδρείο, το οποίο ανέχεται την διατήρηση αυτής της ντροπιαστικής συμπεριφοράς, της εκτελεστικής εξουσίας, προς τη νομοθετική και στα πρόσωπα τα οποία εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό στο κοινοβούλιο του.

Επιμένω στο αρχικό αίτημά μου και ζητώ η οποιαδήποτε αποζημίωση μου, για τη συμμετοχή μου στις, ως άνω, επιτροπές, να καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τραπέζης, με αριθμό 134/296004-41, που ανήκει στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.”

 

Σχολιάστε