My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Δυσκολα στο Κιλκις το “κινημα αμνοεριφιων”

Όπως είναι γνωστό, ο νομός Κιλκίς συμμετέχει τελευταία στο κίνημα διάθεσης προιόντων χωρίς μεσάζοντες, μέσω πρωτοβουλιών εθελοντών πολιτών σε Κιλκίς και Παιονία, αλλά και με την διάθεση αλεύρων εκ μέρους της ΕΑΣ Κιλκίς, όπως οι 100 τόνοι που δόθηκαν προχθές Σάββατο στην Πιερία.

Το κίνημα επεκτείνεται πανελλαδικά και σ` άλλα προϊόντα, ενώ πλησιάζοντας προς το Πάσχα θα ανεβαίνει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον για διάθεση αμνοεριφίων. Το ΚΙΛΚΙΣ24 θέλησε ν` ανιχνεύσει τις πιθανότητες να δούμε και στο νομό μας κάποια κίνηση για πώληση στους καταναλωτές φτηνών αμνοεριφίων, όπως σε άλλους νομούς (π.χ. αυτούς της Θράκης). Αυτό που προκύπτει ως συμπέρασμα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι ότι δύσκολα θα δούμε κάτι τέτοιο.

Το συμπέρασμα προκύπτει κυρίως απ` το γεγονός ότι πολλοί παραγωγοί έχουν αναγκαστεί ήδη να υπογράψουν συμβόλαια πώλησης των αμνοεριφίων τους προς εμπόρους. Βλέπετε, οι τελευταίοι φρόντσαν να “δέσουν τον γάιδαρό τους”! Με τους κτηνοτρόφους να έχουν ξεμείνει από ρευστό, έτσι ώστε να μην μπορούν πλέον να προμηθευτούν ούτε ζωοτροφές, πολλοί έμποροι τους έδωσαν προκαταβολές για να υπογράψουν συμβόλαια αγοραπωλησίας των αμνοεριφίων τους.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν βρεθούν εθελοντές για απ` ευθείας διάθεση αρνιών και κατσικιών σε καταναλωτές, η προσπάθεια δεν θα αφορά μεγάλες ποσότητες. Εκτός κι αν εισαχθεί εμπόρευμα από περιοχές εκτός νομού.

Να σημειώσουμε ότι η τιμή που αναμένεται να λάβουν οι κτηνοτρόφοι υπολογίζεται στα 5,50 ευρώ ανά κιλό, ενώ οι καταναλωτές εκτιμάται ότι θ` αγοράσουν έναντι 8-9 ευρώ.

Σχολιάστε