My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Δυο χρόνια για 5,5 χιλιόμετρα!

Ο δρόμος Κιλκίς – Κόμβος Μαυρονερίου θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του `16.

Ενώ η έξοδος απ` τη πόλη του Κιλκίς προς Θεσσαλονίκη έχει διαμορφωθεί μέχρι το ύψος της Κρηστώνας σε δρόμο μονής λωρίδας ανά κατεύθυνση, το όλο έργο κατασκευής του δρόμου Κιλκίς – Κόμβος Μαυρονερίου δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν τον Ιούνιο του 2016. Μ` άλλα λόγια, για ένα κομμάτι δρόμου μήκους 5,5 χιλιομέτρων θα χρειαστούν πάνω από δυο χρόνια!

dromosΑυτό προκύπτει από ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 13 Ιουνίου στο Γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Χρ. Γκουντενούδη, με αντικείμενο την πορεία του έργου «οδικός άξονας Θεσσαλονίκη-Κιλκίς-Δοϊράνη, τμήμα Α/Κ Μαυρονερίου-είσοδος πόλης Κιλκίς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

– Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. της Π.Κ.Μ., αναμένεται να ολοκληρωθεί -με βάση τη σύμβαση ανάθεσης- στις 15 Ιουνίου 2016.

– Από την υπογραφή της σύμβασης ισχύει μία αποκλειστική προθεσμία 875 ημερών για την περαίωση όλων των εργασιών οδοποιίας δηλαδή μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2016 και μια ενδεικτική προθεσμία 18 μηνών για να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των πρανών, η διαμόρφωση της τελικής επιφάνειας αυτών και τα έργα αποχέτευσης ώστε να αρχίσουν οι εργασίες φύτευσης δηλαδή μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2015.

– Η απαλλοτρίωση του συνόλου της έκτασης του έργου κηρύχτηκε στις 29 Απριλίου 2013, στη συνέχεια ακολουθήθηκε η διαδικασία του άρθρου 7α του Ν.2985/2002 (με Κ.Υ.Α.) ενώ το δικαστήριο για τον καθορισμό της προσωρινής τιμής μονάδος απαλλοτρίωσης ορίστηκε στις 8 Οκτωβρίου 2014.

Η υφιστάμενη οδός από τον κόμβο Μαυρονερίου μέχρι το Κιλκίς έχει μήκος 5,5χλμ. Με την ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται η βελτίωση της οδού, η κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου και η αναβάθμιση και βελτίωση των υφιστάμενων κόμβων.

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει :

την κατασκευή νέου κλάδου επί της οδού ώστε αυτή να διαπλατυνθεί και να καταταχθεί στην κατηγορία ΑΙΙ, με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωρισμένες από στηθαίο ασφαλείας (συνολικού πλάτους 17,00μ.)

την αναμόρφωση του υφιστάμενου Α/Κ Μαυρονερίου

την αναβάθμιση των 2 ισόπεδων κόμβων σε ανισόπεδους (στο Λεβεντοχώρι και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κρηστώνης)

την βελτίωση 2 ισόπεδων κόμβων (της Κρηστώνης και του Πολεμικού Μουσείου)

την κατασκευή μιας νέας οδικής γέφυρας πάνω από την σιδηροδρομική γραμμή

την κατασκευή μιας μεταλλικής πεζογέφυρας με ανελκυστήρες για ΑΜΕΑ κοντά στην είσοδο της πόλης και

την κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου μήκους 9χλμ.για την εξυπηρέτηση των παρόδιων εγκαταστάσεων.

Το συνολικό κόστος του έργου (εργολαβία) ανέρχεται στο ποσό των 22.010.452€.

Στη χθεσινή σύσκεψη, εκτός του αντιπεριφερειάρχη, συμμετείχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παύλος Θωμαΐδης και Ανδρέας Βεργίδης, ο δ/ντης Τεχνικών Έργων της Π.Κ.Μ. Αλέξανδρος Μήλιος, η προϊσταμένη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (Κιλκίς) Φωτεινή Παπούκα, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, εκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς, του βουλευτή κ.Γεωργαντά και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δ/νσεων Τεχνικών Έργων Π.Ε.Κιλκίς και Δήμου Κιλκίς.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δήλωσαν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια, ώστε το έργο να υλοποιηθεί ομαλά και να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος του.

Σχολιάστε