My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Δυο νέες μονάδες υγείας σε Κιλκίς

Δυο Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) θα δημιουργηθούν στη πόλη του Κιλκίς, μια στη περιοχή του κέντρου και άλλη μια βορειοανατολικά (περιοχή Στενημαχιτών – Σαλάτς), όπου ήδη αναζητούνται οι χώροι που θα τις στεγάσουν.

Αυτό προβλέπει το σχέδιο για τη νέα οργανωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) του αρμόδιου υπουργείου, σύμφωνα με το οποίο  θα στηθούν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα συνολικά 67 μονάδες, εκ των οποίων 33 στην 4η ΥΠΕ και 34 στην 3η ΥΠΕ.

Ήδη οι διοικήσεις των δύο υγειονομικών περιφερειών έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου ώστε να βρουν τα κτίρια και τους χώρους που θα πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για να στεγαστούν οι ΤΟΜΥ, ενώ έχει ήδη γίνει επαφή και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Οι προδιαγραφές προβλέπουν χώρους 120 τ.μ., πρόσβαση σε ΑΜΕΑ και τουαλέτες για ΑΜΕΑ, χώρους γιατρών, έναν χώρο για ψυχίατρο, καθώς κι έναν χώρο υποδοχής για ενήλικες και έναν για παιδιά.

Στις νέες μονάδες θα γίνεται εξέταση και συνταγογράφηση, αλλά το βάρος θα δοθεί στην πρόληψη. Κάθε γιατρός θα χρεωθεί 2.000 – 2.300 άτομα, τα οποία θα παρακολουθεί έχοντας την ευθύνη τους.

Οι ΤΟΜΥ θα λειτουργούν σε δύο βάρδιες (πρωί και απόγευμα) και θα καλύπτονται από ομάδα υγείας 11 ατόμων: Τέσσερις γενικούς γιατρούς / παθολόγους, έναν παιδίατρο, τέσσερις νοσηλευτές και δυο διοικητικούς.

Όπως όλες οι δομές του ΕΣΥ είναι ανοιχτές στους ανασφάλιστους, το ίδιο θα ισχύει και για τις ΤΟΜΥ, των οποίων η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη μέσω ΕΣΠΑ για τέσσερα χρόνια, ενώ δέσμευση είναι αμέσως μετά οι δομές να ενταχθούν στον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Σχόλια
One Response to “Δυο νέες μονάδες υγείας σε Κιλκίς”
  1. Ο/Η Κώστας λέει:

    Θα σας παρακαλούσα να ενημερωθείτε σωστά για την όλη οργάνωση των συγκεκριμένων δομών και έπειτα να δημοσιεύετε τα άρθρα σας. Μέχρι χθες γράφατε ότι θα υπάρχει και στο Δήμο Παιονίας, ότι θα υπάρχει και ψυχίατρος έχοντας παραλείψει την ειδικότητα του Κοινωνικού Λειτουργού. Σας ευχαριστώ.

Σχολιάστε