My Twitter Feed

25 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Στο στόχαστρο τα δικαιώματα -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΝΙΚ: Στηρίξτε το νοσοκομείο μας -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Περιπατητές: Υπέρ της μονάδας αλλά… -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

Ιός: Πήραμε πάλι την ανιούσα; -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα για σεξουαλική βία -

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021

Δροσάτο: Το ερείπιο έγινε στολίδι

drosato_politistikoΈνα ερείπιο στο κέντρο του Δροσάτου ήταν η πρώην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) και τώρα έχει μετατραπεί σ’ ένα πραγματικό στολίδι, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου 2016.

Μετά από πολλές προσπάθειες και αγώνα η ΛΑΦ παραχωρήθηκε για χρήση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου και τους τελευταίους μήνες άρχισε ένας πραγματικός Γολγοθάς για τη μετατροπή του κτιρίου σ’ έναν λειτουργικό χώρο για τις ανάγκες του Συλλόγου και ταυτόχρονα πανέμορφο.

Για την παραχώρηση του κτιρίου ήταν καθοριστική η παρέμβαση του βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Γεωργαντά, πριν από δυο χρόνια ως κυβερνητικός βουλευτής, που στήριξε το αίτημα της διοίκησης του Συλλόγου για την παραχώρηση, που πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Β. Μωυσίδη και του Β.  Σιαμπάνη εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ. Αμέσως μετά άρχισε ο αγώνας του Συλλόγου για την ανακαίνιση του κτιρίου με εθελοντική εργασία και προσφορές από τους κατοίκους και τους φίλους του φορέα.

Το κτήριο πριν...

Το κτήριο πριν…

Όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία των νέων γραφείων τους ευχαρίστησε δημόσια κατά τα εγκαίνια του νέου χώρου ο πρόεδρος του Συλλόγου, Πέτρος Στεφανίδης. Από το ξεκίνημα της προσπάθειας σημαντική ήταν η βοήθεια των πολιτικών μηχανικών Μιχάλη και Ευστάθιου Παπαδόπουλου, ενώ και ο εκδότης των ΕΙΔΗΣΕΩΝ και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Τερζενίδης, δώρισε στο Σύλλογο μια μόνιμη έκθεση φωτογραφίας στη ΛΑΦ και τα έσοδα από το βιβλίο του, «Δροσάτο, των προσφύγων η κοινότητα».

...και μετά

…και μετά

Την εκδήλωση των εγκαινίων χαιρέτησαν οι βουλευτές Θ. Παραστατίδης και Γ. Γεωργαντάς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Τσογγίδης, ο αντιδήμαρχος Δοϊράνης Γ. Σισμανίδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δ. Τσαντάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γ. Τσογγίδης, ο πρόεδρος της κοινότητας Δροσάτου Ν. Τερζενίδης και εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε . ΣΑΡΒΑΝΙΔΗΣ Λ.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων του νομού, των κομμάτων, ο πρώην βουλευτής Θ. Πασσαλίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Λ. Παζαρτζικλής, εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και σύμβουλος του νοσοκομείου Κιλκίς Βασίλης Σιαμπάνης, ο πρώην δήμαρχος Δοϊράνης Γ. Καλπακίδης ο πρόεδρος του Μακεδονικού Δροσάτου Γ. Παναγιωτίδης, η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς Γ. Κολεσιώτου, η πρόεδρος του συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας Κιλκίς Χ. Κουρουζίδου, ο Ε.Ε.Σ ΚΙΛΚΙΣ με το τμήμα Σαμαρειτών, η ΕΔΟΜΑΚ ΚΙΛΚΙΣ,η πρόεδρος του Ακρίτα Α. Φλώρου, εκπρόσωποι και πρόεδροι από τους πολιτιστικούς συλλόγους: των Αμαράντων, του Μυριοφύτου, της Μεγάλης Βρύσης, της Επταλόφου, των Μουριών, της Κάτω Ποταμιάς, των Μανδρών,του Γερακαριού και Ευκαρπίας. Εκπρόσωποι του τύπου: Δ. Ορφανίδης maxitis, Κ. Τερζενίδης eisisis, Κ. Στεφανίδης.

Οι δεκάδες κάτοικοι και φίλοι του Συλλόγου που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια γεύτηκαν τα εδέσματα που τους προσφέρθηκαν και χόρεψαν ποντιακούς χορούς. Να ευχαριστήσουμε τις γυναίκες που τα ετοίμασαν και τον Αλέκο και Νίκο Τερζενίδη για το στήσιμο του μπουφέ μας, τους μουσικούς και τον χοροδιδάσκαλο μας!

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου

Σχολιάστε