My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Δρομολογημένα έργα τα είπαν νέα!

Ο κ. Θεοδωρικάκος αντί να δώσει απαντήσεις για την οικονομική δυσχέρεια των δήμων μετά την πανδημία αρκέστηκε μόνο στην βάφτιση του προγράμματος «Φιλόδημος» σε «Αντώνης Τρίτσης». Αυτό υπογραμμίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, με αφορμή την επίσκεψή του υπουργού Εσωτερικών στο Κιλκίς.

Στη δήλωσή της, η κ. Αγαθοπούλου προσθέτει ότι τα έργα που παρουσιάστηκαν ως “νέα” όχι μόνο είχαν εξασφαλίσει την χρηματοδότησή τους μέσω του «Φιλόδημου» αλλά τα περισσότερα είναι είτε δημοπρατημένα είτε στο στάδιο της υπογραφής της σύμβασης, ενώ υπάρχουν και οι αντίστοιχες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων σε Κιλκίς και Παιονία.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στη δήλωσή της και τα εξής:

“Μετά από πολλά χρόνια οικονομικής ξηρασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο διακυβέρνησής του εφάρμοσε ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την χρηματοδότηση των δήμων, συνδυάζοντας τα πετυχημένα προγράμματα «Φιλόδημος Ι και ΙΙ» και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Η καθολική αποδοχή που συνάντησε από τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους πολίτες είναι η καλύτερη μαρτυρία για την επιτυχία αυτών των προγραμμάτων.

Παραδείγματα μεγάλων έργων στους δύο δήμους του Κιλκίς τα οποία είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι, με εξασφαλισμένη την χρηματοδότησή τους είναι οι «Αγωγοί όμβριων αντιπλημμυρικής προστασίας Κιλκίς» στον Δήμο Κιλκίς συνολικού προϋπολογισμού 2.026.220,78 € (ΑΔΑ: 616ΧΟΛΚ8-ΗΛΡ), η «Κατασκευή Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμών Αγίου Πέτρου – Βαφειοχωρίου και Ποντοηράκλειας Δήμου Παιονίας» συνολικού προϋπολογισμού 2.862.615,98 € (ΑΔΑ: ΩΙΔΟ465ΧΘ7-4ΤΧ) και άλλα, με συνολικό προϋπολογισμό 8.660.760,70€. Αναλυτικά τα στοιχεία είναι διαθέσιμα προς δημοσιοποίηση.

Εκτός όμως από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι – το οποίο ο κ. Θεοδωρικάκος μετονόμασε σε Αντώνης Τρίτσης – την περίοδο 2015-2018, με το Φιλόδημος ΙΙ οι Δήμοι Κιλκίς και Παιονίας ωφελήθηκαν με έργα ύψους 1.407.700€ που έχουν ήδη υλοποιηθεί, αλλά και άλλα, όπως το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Κιλκίς (KilkisOpenMall) συνολικού προϋπολογισμού 1.849.416,06€, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΑΔΑ: ΩΛΔΑ465ΧΙ8-Ψ9Ξ), που είναι προς δημοπράτηση. Οι πρώην και νυν τοπικοί άρχοντες είναι οι καταλληλότεροι να επαληθεύσουν όλα τα παραπάνω.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Θεοδωρικάκος αντί να κάνουν φιέστες και βαφτίσια, αλλά και να παραπληροφορούν σχετικά με την ύπαρξη ή μη κονδυλίων – ίσως δεν ξέρουν πώς λειτουργούν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις (π.χ. ΕΣΠΑ) – οφείλουν να απαντήσουν για το πάγωμα των έργων στους δήμους όλο αυτό το διάστημα και για την επιστροφή στις αδιαφανείς διαδικασίες για τις οποίες έχουν δεχτεί τις καταγγελίες διαφόρων δημάρχων.

Η κυβέρνηση επιλέγει την επικοινωνία και όχι την ουσία για την τοπική αυτοδιοίκηση και το αποτέλεσμα αυτού είναι να γυρίσει την χώρα πίσω, υποστηρίζοντας την αδιαφάνεια και την συνδιαλλαγή και υιοθετώντας στρεβλά μοντέλα ανάπτυξης. Ας είμαστε τουλάχιστον ευχαριστημένοι που δεν κατήργησαν τον Φιλόδημο, απλά τον ξαναβάπτισαν.”

Σχολιάστε