My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Δριμεία κριτική από Γ. Αναστασιάδη

Στην κοινή τηλεδιάσκεψη των Τομέων Ανάπτυξης – Επενδύσεων, Οικονομικών και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής συμμετείχε την περασμένη Πέμπτη ο αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Ενέργειας και πολιτευτής Κιλκίς Γιώργος Αναστασιάδης.

Η διάσκεψη έγινε με αφορμή το ”Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2021-2025” που έχει δοθεί από την Κυβέρνηση προς διαβούλευση.

Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Αναστασιάδης άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, η οποία “μέσω του ΕΠΑ κάνει ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσει τις πολιτικές λιτότητας, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση υπαναχωρεί από τη λογική των αυστηρών δημοσιονομικών πλεονασμάτων, ενώ ταυτόχρονα προγραμματίζει γενναία πακέτα στήριξης των εθνικών οικονομιών”.

Για τις επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα είπε ότι «το ΕΠΑ αποτελεί συνέχεια των επιλογών της Κυβέρνησης, όπου οι ενεργειακές επενδύσεις αφορούν τους λίγους και ισχυρούς και συνεπώς ο νέος πλούτος που θα παραχθεί θα κατευθυνθεί αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς. Είναι ξεκάθαρες οι νεοφιλελεύθερες επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, όπου με την πολιτική της κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, σε αντίθεση με τις πολιτικές που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής στη βάση της ενεργειακής δημοκρατίας και της δίκαιης αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου».

«Στην υγεία», όπως σημείωσε, «το ΕΠΑ καθιστά φανερό το τι εννοεί ο κύριος Μητσοτάκης όταν μιλά για ένα ισχυρό ΕΣΥ. Εννοεί ενισχυμένο ιδιωτικό τομέα υγείας με τον οποίο θα συνεργάζεται το κράτος σε εξαιρετικές περιπτώσεις, π.χ. σε καιρούς πανδημίας, ενώ παγίως οι ανάγκες υγείας του Ελληνικού λαού θα καλύπτονται από ένα απαξιωμένο και δυσλειτουργικό δημόσιο σύστημα υγείας, ένα σύστημα δηλαδή για όσους δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές. Αυτό που έχει ανάγκη όμως η χώρα είναι ένα ισχυρό ΕΣΥ που θα εγγυάται τη δωρεάν και καθολική υγειονομική κάλυψη του Ελληνικού λαού με υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου και όχι ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης πολλαπλών ταχυτήτων».

Συνοψίζοντας είπε ότι «το ΕΠΑ όπως έχει διαμορφωθεί από την Κυβέρνηση δεν αποτελεί αναπτυξιακό στρατηγικό πλάνο μιας και δεν ιεραρχεί τις ανάγκες του Ελληνικού λαού στη βάση μιας ποσοτικής κλίμακας ούτε και καθορίζει μετρήσιμους στόχους. Η δομή του και ο μη δεσμευτικός χαρακτήρας της κατανομής πόρων δίνει την εντύπωση ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τους πόρους αυτούς για εκλογικούς λόγους κατά το δοκούν. Το μόνο θετικό είναι ότι με αφορμή το ΕΠΑ η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας κατά τη δική της κυβερνητική περίοδο από το 2004 εώς το 2009 είναι αυτός που οδήγησε στην κρίση και στα μνημόνια».

Στον αντίποδα των πολιτικών της Κυβέρνησης ο Γιώργος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι «το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης θα πρέπει να στοχεύει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με χρηματοδότηση πρωτοβουλιών προστιθέμενης αξίας και κατανομή πόρων με σκοπό την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη αξιοποιώντας το σύνολο των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής».

«Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί», όπως είπε, «στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση, ενώ ταυτόχρονα η έρευνα, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες θα πρέπει να αποτελούν τη βάση του νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών».

Τέλος, τόνισε ότι «οι πόροι του νέου παραγωγικού μοντέλου θα πρέπει να υποστηρίζουν την κοινωνική οικονομία, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη και το κράτος πρόνοιας και να διασφαλίζουν τη μείωση των ανισοτήτων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του περιβάλλοντος».

Δελτίο τύπου από Γ. Αναστασιάδη.

Σχολιάστε