My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Δραγανιδης: Κι επισημα με 4η εδρα

Κι επίσημα πια, με απόφασή του Συμβουλίου Επικρατείας αποδώθηκε η 4η έδρα  στον δημοτικό συνδυασμό «ΠΑΙΟΝΩΝ  ΠΟΛΙΤΕΙΑ» μ` επικεφαλής τον Χρ. Δραγανίδη.  Πρόκειται για την έδρα που ανήκει πλέον και “με τη βούλα” στον Γιάννη Ουρτζάνη.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός αναφέρει:

Για την παράταξή μας η προσπάθεια αποκατάστασης του δικαίου στέφτηκε με επιτυχία. Καλωσορίζουμε τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Ουρτζάνη και Χρήστο Καραβαλάκη και ευχόμαστε πλούσιο και επιτυχημένο έργο. Δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε  με  μεγαλύτερη δύναμη και πάθος ώστε ο λόγος  και οι προτάσεις της παράταξής μας, να φτάσουν και στον τελευταίο δημότη  για την πρόοδο του τόπου μας.”

Για τον Συμπαραστάτη του Δημότη

Σε δήλωσή του για το θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη, ο Χρ. Δραγανίδης αναφέρει τα εξής:

           “H δημοτική αρχή Παιονίας επανάφερε γιά δεύτερη φορά, με πρωτοβουλία της, τις διαδικασίες για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

          Βασική θέση της δημοτικής μας παράταξης είναι ότι η εκλογή αυτή ,για να είναι ωφέλιμη για τους δημότες πρέπει-πέρα από τα προσωπικά χαρακτηριστικά, να είναι αποτέλεσμα συναίνεσης μεταξύ των παρατάξεων ώστε να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα  του προσώπου

        Τις θέσεις μας αυτές αναπτύξαμε και σε σχετική δημόσια παρέμβασή μας στον τοπικό τύπο, τον Ιούνιο,καλώντας τον Δήμαρχο να τις εφαρμόσει στην επόμενη διαδικασία εκλογής

       Δυστυχώς αυτές οι αρχές  όχι μόνον δεν υιοθετήθηκαν από τη δημοτική αρχή, ούτε  στην πρώτη , ούτε στη δεύτερη διαδικασία, αλλά ο δήμαρχος προσπάθησε να

επιβάλλει την επιλογή του, αγνοώντας τις θέσεις της μειοψηφίας , αλλά και να τις  διαστρεβλώσει- με τον γνωστό του τρόπο, διαβάζοντας  τμήμα από το σχετικό άρθρο μας .

      Μετά από αυτά , αναγκαστήκαμε να μη συμμετέχουμε στις σχετικές ψηφοφορίες.

       Μελετώντας τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου χρόνου του Καλλικράτη διαπιστώσαμε  ότι ενώ περιορίστηκε σημαντικά το κόστος λειτουργίας του ενιαίου δήμου σε σχέση με το παρελθόν- επιβάλλεται ακόμα περισσότερη προσπάθεια στον  περιορισμό των δαπανών διοίκησης- θέμα που αναπτύξαμε στις τελευταίες συνεδριάσεις και σε σχετική δημόσια παρέμβασή μας στον τύπο.

       Μετά από αυτά κρίναμε ότι η θέσπιση  επιπλέον διοικητικών θέσεων με αντιμισθία και ασφαλιστικό κόστος  θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική  δυσπραγία του δήμου μας, θα στερήσουν κονδύλια από έργα ζωτικής σημασίας, όπως επίσης και από την κοινωνική φροντίδα για την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής που χρειάζεται η δύσκολη οικονομικά κατάσταση των δημοτών αλλά και την πολιτιστική ανάπτυξη

      Γι αυτό ζητήσαμε να  μην εκλεγεί τώρα Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, θυσιάζοντας στο βωμό της λιτότητας , μια εξαιρετική θεσμική καινοτομία που προβλέπει ο Καλλικράτης και την επαναφορά του σε οικονομικά καλύτερες εποχές.

     Επειδή όμως η διαδικασία αυτή έχει και προσωπικά χαρακτηριστικά, πιστεύουμε ότι ο κάθε δημοτικός σύμβουλος έχει το δικαίωμα  στην προσωπική επιλογή, η οποία – για μας – είναι σεβαστή.

      Αισθανόμαστε επίσης υποχρεωμένοι να δηλώσουμε και δημοσίως τη λύπη και τη συγνώμη μας που δεν μπορέσαμε τώρα να επιλέξουμε τους υποψηφίους για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, οι οποίοι ήταν όλοι αξιόλογοι και ορισμένοι εξαιρετικοί.”

Σχολιάστε