My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Δραγανίδης: Ζημιές 2,8 εκατ. στη ΔΕΥΑ Παιονίας

Ζημιές 530.000 ευρώ για το 2011, και 2,8 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει η ΔΕΥΑ Παιονίας, σύμφωνα με τον επικεφαλή της ελάσσονος μειοψηφίας, Χρήστο Δραγανίδη. Το γεγονός είχε ως συνέπειες να καταψηφιστεί αρχικά ο προϋπολογισμός της εταιρίας και να παραιτηθεί ο πρόεδρος του ΔΣ, Θ. Απουσίδης.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Δραγανίδης έχει ως εξής:

     “Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Παιονίας της 31 Ιουλίου 2012 παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα χρήσης της εταιρείας για τη χρήση 2011,στα οποία παρουσιάστηκαν ζημιές 531.721  και συσσωρεμένες ζημιές 2,8 εκ. ευρώ ,για τα τελευταία χρόνια.     

       Είναι φανερό ότι παρά την μείωση των εξόδων δεν υπήρξε ισοσκελισμός των εσόδων και των δαπανών λειτουργίας,θέμα που επισημάναμε  στον απολογισμό της δημοτικής αρχής για το 2011. Στην ίδια συνεδρίαση επισημάναμε το γεγονός ότι με τον ρυθμό των ζημιών κινδυνεύει αν δεν παρθούν άμεσα  μέτρα να υπάρξει αδυναμία πληρωμής από την ΔΕΥΑΠ μέχρι τέλους του χρόνου, και ζητήσαμε περιορισμό των δαπανών. Το ίδιο έθεσε υπ όψη του ΔΣ και ο οικονομικός υπεύθυνος και λογιστής της εταιρείας στην ίδια συνεδρίαση.

       Την αγωνία μας αυτή δεν την αντιλήφθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ  Θ. Απουσίδης, ο  οποίος με ανακοίνωσή του μας υβρίζει ως ψεύτες και συκοφάντες, παραθέτοντας και αποσπασματικά οικονομικά στοιχεία. Αντί άλλης απάντησης παραθέτουμε παρακάτω το φύλλο με τα επίσημα Αποτελέσματα Χρήσης της εταιρείας, στο οποίο φαίνεται ότι το συνολικό κόστος λειτουργίας είναι 1,2 εκ, όπως και οι ζημιές της.

     Επίσης στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας, ο κ.Απουσίδης δήλωσε –αφού ρωτήθηκε- ότι του αφαιρέθηκε η οικονομική διαχείριση και το ταμείο της εταιρεία, την οποία ανέλαβε- με απόφασή του- ο ίδιος ο  δήμαρχος και ο διευθντής της . Η πλειψηφία του ΔΣ δεν συμφώνησε με αυτή την πρακτική διότι θεώρησε ότι οι παρεμβάσεις του δημάρχου το παρακάμπτουν, και με συντριπτική πλειοψηφία:

1       Καταψήφισε  τον ισολογισμό της εταιρείας  του 2011 (τον υπερψήφισε στη επόμενη συνεδρίαση, μετά από πιέσεις του δημάρχου)

2       Παραιτήθηκε ο διευθυντής της εταιρείας

3       Παραιτήθηκε ένα μέλος του ΔΣ από την παράταξη του δημάρχου

4       Αποφασίστηκε  οι αγορές να γίνονται από την επιτροπή αγορών, που δεν λειτούργησε ποτέ    

5       Ζητήθηκε να μην παρεμβαίνει ο δήμαρχος στη λειτουργία της εταιρείας. 

6.     Αποφασίστηκε το ταμείο της εταιρείας να κρατείται σε τραπεζικό λογαριασμό και όχι αλλού, ώστε να είναι δυνατός  ο έλεγχος του.

      Ρωτάμε τον κ,Απουσίδη να μας ενημερώσει

– με ποιόν τρόπο θα καλυφθούν τα ελλλείματα της εταιρείας και

– αν ανέλαβε την οικονομική διαχείριση ως  κανονικός πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παιονίας.

    Η δημοτική μας παράταξη είναι πρόθυμη να βοηθήσει στην αλλαγή πολιτικής που χρειάζεται η εταιρεία και να στηρίξει καινοτόμες πρακτικές, για την εξυγίανσή της, ώστε  να μπορεί να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στο κοινωνικό σύνολο αλλά με το μικρότερο κόστος για του δημότες.”

 

Σχολιάστε