My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΔΟΥ Γουμένισσας: Κατεβάζει “ρολά” την 1η Νοεμβρίου

Την 1η Νοεβρίου η ΔΟΥ Γουμένισσας κατεβάζει τα ρολά. Την ίδια μέρα, ίδια τύχη περιμένει άλλες 48 εφορίες σ` όλη τη χώρα. Απ` αυτές, οι 6 εδρεύουν στη Κ. Μακεδονία, και συγκεκριμένα, οι τέσσερις στη Θεσσαλονίκη και οι δυό στο νομό Πέλλας.

Όμως, δεν είναι μόνο αυτές. Έναν μήνα νωρίτερα (από 1η Οκτωβρίου) το υπουργείο Οικονομικών θα βάλει «λουκέτο» σε άλλες 50 εφορίες, εκ των οποίων οι 5 στη Κ. Μακεδονία και μάλιστα όλες απ` το νομό Σερρών.

Η τελευταία δόση των “λουκέτων” θα έλθει την 1η Δεκαμβρίου, με άλλες 18 ΔΟΥ, εκ των οποίων μια στη Κ. Μακεδονία, αυτή των Μουδανιών.

Συνολικά, μέχρι το τέλος του έτους θα κατεβάσουν «ρολά»117 εφορίες, με τους περισσότερους από 3.000 υπάλληλους τους ν` αξιοποιούνται αποκλειστικά με τον φορολογικό έλεγχο και τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.
Το γεγονός ότι σύντομα οι πληρωμές κάθε είδους φόρου και τέλους θα γίνονται μέσω τραπεζών, δημιουργεί τις προυποθέσεις για να μπει οριστικό «λουκέτο» στα ταμεία των εφοριών και τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των φορολογουμένων.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsit.gr,  με επείγουσα απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ξεμπλοκάρει έπειτα από πολλούς μήνες το σχέδιο «Καλλικράτης» στις εφορίες, που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση. Από τις 287 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα παραμείνουν τελικά σε λειτουργία περίπου 80. Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο που ξεκίνησαν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις έχουν καταργηθεί 50 εφορίες.
Σχολιάστε