My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Αποθρασύνθηκαν οι δουλέμποροι

Κάθε όριο έχουν ξεπεράσει οι σύγχρονοι δουλέμποροι, οι οποίοι θησαυρίζουν απομυζώντας τις οικονομίες προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν ένα ασφαλές μέλλον στην Ευρώπη. Η αστυνομία σε δύο περιστατικά σε διαφορετικές περιοχές, σε Κιλκίς και Ξάνθη, χρειάστηκε να καταδιώξει τέσσερα αυτοκίνητα διακινητών, ενώ στην Ξάνθη απειλήθηκε επεισόδιο, όταν αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

astynomia-001Περιπετειώδης ήταν η καταδίωξη και τριών Ι.Χ. αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες και είχαν Έλληνες οδηγούς-διακινητές, οι οποίοι συνελήφθησαν. Οι κατηγορούμενοι για τη διακίνηση, ένας 35χρονος, ο 60χρονος πατέρας του και ένας 59χρονος, επιβίβασαν σε τρία αυτοκίνητα άγνωστο αριθμό προσφύγων, τους οποίους παρέλαβαν από την περιοχή του Βαρδαρίου Θεσσαλονίκης.

Στην πορεία τους έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, που τους ζήτησαν να σταματήσουν για έλεγχο. Ωστόσο και τα τρία αυτοκίνητα ανέπτυξαν ταχύτητα και κινήθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις ακολουθώντας επαρχιακούς δρόμους με προορισμό περιοχές των ελληνοσκοπιανών συνόρων.

Ακολούθησε καταδίωξη από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ στα μπλόκα συνέδραμαν και αστυνομικοί του Κιλκίς.

Οι διωκτικές αρχές τελικά συνέλαβαν τους τρεις οδηγούς αυτοκινήτων σε διαφορετικά σημεία, έναν κοντά στην Αξιούπολη και έναν στον Ξηροπόταμο, ενώ βρέθηκαν και εννέα μετανάστες, συγκεκριμένα έξι από το Ιράν και τρεις από το Αφγανιστάν. Οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα. Από την έρευνα προέκυψε πως οι συλληφθέντες θα εισέπρατταν από κάθε μετανάστη το ποσό των 150 ευρώ, για να τους οδηγήσουν μέχρι τη γραμμή των συνόρων και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ.

Στην περιοχή της Ειδομένης καθημερινά φτάνουν με διάφορους τρόπους πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ευρώπη, περνώντας από τις τρύπες του φράχτη. Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι χθες νωρίς το πρωί και όλο το προηγούμενο 24ωρο η αστυνομία εντόπισε και οδήγησε σε κέντρα φιλοξενίας 66 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην Ξάνθη

Η καταδίωξη, που έφτασε μέχρι το κέντρο της Ξάνθης, αργά το βράδυ της Πέμπτης, προκάλεσε αναστάτωση σε κατοίκους και θαμώνες καταστημάτων της πόλης. Οι αστυνομικοί, που πραγματοποιούν διαρκείς ελέγχους για διακίνηση προσφύγων και μεταναστών, εντόπισαν στην είσοδο της πόλης αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες. Όταν ζητήθηκε να σταματήσει για έλεγχο, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα.

Ακολούθησε περιπετειώδης καταδίωξη, που έφτασε μέχρι και στο κέντρο της πόλης, καθώς ο διακινητής-οδηγός του Ι.Χ. έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και στο τέλος μπήκε ανάποδα σε μονόδρομο. Εκεί εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και διέφυγε, χωρίς να εντοπιστεί μέχρι χθες το απόγευμα. Μαζί του άρχισαν να τρέχουν σε διάφορες κατευθύνσεις πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν στο Ι.Χ., μέχρι και στο χώρο του πορτ παγκάζ, και τότε ένας αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν πέντε αλλοδαπούς, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία τους, αφού δεν είχαν ταυτοποιηθεί, όμως διαβεβαιώθηκε πως πρόκειται για διακινούμενους.

Οι διωκτικές αρχές εκτιμούσαν χθες πως ο διακινητής παρέλαβε τους πρόσφυγες από την περιοχή του Έβρου και είχε εισπράξει χρήματα, για να τους μεταφέρει είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Το τελευταίο διάστημα, όπως αποδεικνύεται από τις υποθέσεις διακίνησης, η περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο δέχεται αυξημένες προσφυγικές πιέσεις. Πλέον οι ροές είναι πιο αυξημένες, απ’ ό,τι αναμενόταν, παρότι η αύξηση ήταν προβλέψιμη για το τρίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου λόγω της πτώσης της στάθμης του Έβρου.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία» το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Σχολιάστε