My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Δοσίλογοι και Κιλκίς σε ντοκιμαντέρ

Τους δοσίλογους συνεργάτες των ναζί της Μακεδονίας και τη δράση τους στα χρόνια της Κατοχής παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, τη Δευτέρα 2/12 στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Το επεισόδιο ξεκινά την αναδρομή του, από τη δημιουργία του πρώτου ένοπλου τάγματος δοσιλόγων στη Μακεδονία υπό τις διαταγές του απότακτου αξιωματικού Γεώργιου Πούλου, ρίχνοντας παράλληλα φως στον τρόπο με τον οποίο, οι ακόλουθοί του, καρπώθηκαν πολλές από τις εβραϊκές περιουσίες στη Θεσσαλονίκη και εγκαταστάθηκαν στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών.

Η «Μηχανή του χρόνου» παρουσιάζει, επίσης, την περίπτωση του «Ελληνικού Εθνικού Στρατού» (ΕΕΣ), μιας άλλης ένοπλης δοσιλογικής οργάνωσης που με το πρόσχημα της αντιμετώπισης του κομμουνιστικού κινδύνου εκτέλεσε πλήθος κομμουνιστών στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Ο Χρίστος Βασιλόπουλος σε μία συνέντευξη – ντοκουμέντο συνομιλεί με τον Κωνσταντίνο Καραγιαννίδη, γαμπρό του οπλαρχηγού του «ΕΕΣ» Κυριάκου Παπαδόπουλου, γνωστού και ως Κισά Μπατζάκ,, ο οποίος αποκαλύπτει τους λόγους συνεργασίας με τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Ιστορικοί και αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν αναλυτικά την περίφημη Μάχη του Κιλκίς, στις 4 Νοεμβρίου 1944 ανάμεσα σε συνεργάτες των Γερμανών και τον ΕΛΑΣ. Η εν λόγω μεγάλη σύγκρουση ήταν και η τελευταία πριν από την απελευθέρωση, και έληξε με την καθολική επικράτηση του ΕΛΑΣ.

Τέλος, ιστορικοί εξηγούν στη «Μηχανή του Χρόνου» τι απέγιναν οι συνεργάτες των Γερμανών και πώς προχώρησε η δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων των δοσιλόγων στη Μακεδονία.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00. Όλα τα επεισόδια της εκπομπής, μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, είναι διαθέσιμα για δωρεάν, on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Σχολιάστε