My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

ΔΚ Γουμένισσας: Όχι κατάργηση του Ειρηνοδικείου μας

Το Ειρηνοδικείο Γουμένισσας, που ιδρύθηκε το 1919, “δεν είναι ανενεργό , ούτε υπολειτουργεί, ούτε έχει μικρό αριθμό δικαστικών αποφάσεων”, λέει σε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την συγχώνευση του Ειρηνοδικείου Γουμένισσας με αυτό του Πολυκάστρου, το ΔΣ  της Δημοτικής Κοινότητας  Γουμένισσας, ζητώντας να μην προχωρήση η συγχώνευση.

Η πρώτη αυτή διαμαρτυρία, που προέρχεται απ` την περιοχή, εκδηλώθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, που πραγματιποιήθηκε προχθές Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου. Το ΔΣ αποφάσισε να εκδώσει το εξής ψήφισμα διαμαρτυρίας για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την συγχώνευση του Ειρηνοδικείου Γουμένισσας με αυτό του Πολυκάστρου:

“Η φιλοσοφία του Π.Δ. είναι πως συγχωνεύονται 150 ανενεργά Ειρηνοδικεία στην Επικράτεια με κριτήριο τον μικρό αριθμό δικαστικών αποφάσεων.
Είναι γνωστό ενώ ζητήθηκαν και επισήμως στοιχεία , πως το Ειρηνοδικείο Γουμένισσας δεν είναι ανενεργό , ούτε υπολειτουργεί, ούτε έχει μικρό αριθμό δικαστικών αποφάσεων.
Ιδρύθηκε το έτος 1919 και τότε ήταν το μοναδικό στην περιοχή μας.
Ζητούμε να μην συγχωνευθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί στη Γουμένισσα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι διάδικοι λόγω των αποστάσεων που θα πρέπει να διανύουν βρισκόμενοι οι περισσότεροι μάλιστα σε δύσκολη οικονομική κατάσταση .
Η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας βεβαιώνει πως για να μην υπάρχει στο εξής κόστος ενοικίων θα παραχωρήσει άμεσα λειτουργικό κτήριο για τη στέγαση του.
Θα πρέπει έμπρακτα η πολιτεία να αποδείξει πως σέβεται το θεσμό της ιστορικής έδρας, που κατέχει η πόλη της Γουμένισσας.”
Σχολιάστε