My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Δικαστικό: Επιτέλους λύση!

Το Κιλκίς θα αποκτήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα το Δικαστικό του Μέγαρο. Τη σαφή αυτή δέσμευση ανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (Πέμπτη) επίσκεψής του στη πρωτεύουσα του νομού μας.

Το Δικαστικό Μέγαρο, που θα αποτελέσει τον ενιαίο χώρο απονομής της Δικαιοσύνης, θα λειτουργήσει στο πρώην Εκκλησιαστικό Λύκειο, αφού πρώτα εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες μετατροπής, σε συνεργασία πάντα με τη Μητρόπολη Κιλκίς.

Θυμίζουμε ότι η λύση αυτή είχε προκριθεί με απόφαση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, τον Σεπτέμβρη του 2014. Ωστόσο, εγκαταλείφθηκε μετά τον υπολογισμό του κόστους των εργασιών από τη “Θέμις Κατασκευαστική” σε 800 χιλ. ευρώ, ποσό που τελικά κρίθηκε απαγορευτικό.

Χθες ο κ. Κοντονής είχε συναντήσεις με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς και εκπροσώπους του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου Κιλκίς, και αφού έλαβε τη θετική άποψή τους, έλαβε την απόφαση να αναθέσει στις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης τον έλεγχο του κτηρίου του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου για τη στατική του επάρκεια, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Ταυτόχρονα επισκέφθηκε τον μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ, από τον οποίο μετά από μια δημιουργική συνεργασία έλαβε την υπόσχεση της παραχώρησης του κτηρίου έναντι ενός λογικού μισθώματος (περίπου 35 χιλ. ευρώ το μήνα, τη στιγμή που σήμερα καταβάλλονται για ενοίκιο Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου 70 χιλ. ευρώ), καθώς και της εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών μαζί με το κόστος κατασκευής των απαραίτητων εργασιών μετατροπής του κτηρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κόστος των παρεμβάσεων θα είναι πολύ μικρότερο των 800 χιλ. ευρώ, καθότι η εκτίμηση της “Θέμιδος Κατασκευαστικής” (έπαψε να υφίσταται καθότι απορροφήθηκε απ` την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου) είχε να κάνει με τη προοπτική νέου κτηρίου. Η νέα εκτίμηση που υπάρχει κατ` αρχάς για το εν λόγω κόστος κάνει λόγο για 100 – 150 χιλ. ευρώ, ποσό που προτίθεται να αναλάβει η Μητρόπολη Κιλκίς.

Ζήτημα πολιτισμού!

Μιλώντας στη χθεσινή εκδήλωση της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε τη λύση του θέματος που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια το Κιλκίς, κάνοντας λόγο για “μείζων ζήτημα πολιτισμού” όσον αφορά την άθλια εικόνα που παρουσιάζει το Ειρηνοδικείο αλλά και η στέγαση του Πρωτοδικείου Κιλκίς.

“Οι κτιριακές δικαστικές δομές είναι προσβλητικές για μια πολιτισμένη χώρα. Η κατάσταση στο Ειρηνοδικείο ξεπερνά κάθε φαντασία”, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και αναρωτήθηκε: “Με δεδομένο ότι το Ειρηνοδικείο λειτουργεί εκεί από το 1967 και το Πρωτοδικείο από το 1976, κανείς απ` αυτούς που κυβέρνησαν, και σήμερα μας κάνουν κριτική, δεν είχε την ευαισθησία να δοθεί μια λύση;”.

 

 

Σχολιάστε