My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Διευρύνονται τα κριτήρια για επίδομα θέρμανσης

Στη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων βάσει των οποίων χορηγείται το επίδομα θέρμανσης προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων και την ένταξη στο νέο καθεστώς περισσότερων οικογενειών που πλήττονται σήμερα από την κρίση.

Με εντολή του υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη, τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων μελέτησαν τις δυνατότητες «χαλάρωσης» των αρχικών κριτηρίων θέτοντας νέα στοιχεία προς επεξεργασία στο σχετικό σύστημα του Taxisnet, πάντα όμως υπό την προϋπόθεση των δημοσιονομικών αντοχών.

Η απάντηση που έλαβε το Σαββατοκύριακο ο κ. Μαυραγάνης από την ηγεσία της ΓΓΠΣ ήταν θετική και έτσι άναψε το «πράσινο φως» για να αυξηθούν τα όρια των κριτηρίων, τα οποία εντός της τρέχουσας εβδομάδος αναμένεται να οριστικοποιηθούν ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερα νοικοκυριά στο νέο σύστημα.

Ως γνωστόν, ο νομός Κιλκίς συμπεριελήφθη στη Β` γεωγραφική ζώνη, όπου το μέγιστο όριο κατανάλωσης ορίστηκε στα 15 lt/m2, με ανώτατα τετραγωνικά μέτρα επιδότησης τα 120.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου όσον αφορά τη χορήγηση του επιδόματος προβλέπει:

* Να χορηγείται αποζημίωση έπειτα από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.

* Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι 14.000 ευρώ για άγαμο, 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τα 3 πρώτα παιδιά.

Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των 150.000 ευρώ.

* Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.

* Η χορήγηση πραγματοποιείται ύστερα από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και έπειτα από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.

* Υπάρχει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για τη συμπλήρωση της αίτησης.

* Η πληρωμή γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

* Η αποζημίωση αφορά κτήρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.

* Υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κ. λπ.).

tromaktiko.gr  
Σχολιάστε