My Twitter Feed

13 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στο Κιλκίς το Πανελλήνιο των Παίδων -

Πέμπτη, 12 Μαΐου, 2022

49″οκταμηνίτες” στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 12 Μαΐου, 2022

Εκχωρούν την Υγεία σε ιδιώτες -

Πέμπτη, 12 Μαΐου, 2022

“Καταστροφή για κτηνοτρόφους” -

Πέμπτη, 12 Μαΐου, 2022

Σκληρή δήλωση για τις εκλογές! -

Τετάρτη, 11 Μαΐου, 2022

Χιονοστιβάδα τα φωτοβολταϊκά -

Τετάρτη, 11 Μαΐου, 2022

Ενισχύσεις παραγωγών Crimson -

Τετάρτη, 11 Μαΐου, 2022

Εφιάλτης το κόστος παραγωγής! -

Τρίτη, 10 Μαΐου, 2022

Διαρκής επιφυλακή για κίνδυνο φωτιών

Το επίπεδο ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και τις προληπτικές ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο προετοιμασίας για την φετινή αντιπυρική περίοδο, επιβεβαίωσαν τη Πέμπτη 12 Μαΐου οι συμμετέχοντες στην τρίτη κατά σειρά ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Τα καινούρια στοιχεία που προέκυψαν από τη συζήτηση ήταν η ολοκλήρωση της τοποθέτησης – αντικατάστασης πενήντα τεσσάρων πυροσβεστικών κρουνών και η καταγραφή εθελοντών αγροτών σε χωριά, οι οποίοι θα συνδράμουν με τα τρακτέρ τους στο έργο της κατάσβεσης σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και πάλι στον καθαρισμό – αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων στην πόλη και στα χωριά από τους ιδιοκτήτες τους ως απόλυτα αναγκαίο μέτρο προστασίας της δημόσιας ασφάλειας και υγείας.

Ο Δήμος Κιλκίς όπως επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίασης, θα βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με το προσωπικό και τα διαθέσιμα μηχανήματα έργου στα οποία θα προστεθεί μελλοντικά ένα ερπυστριοφόρο και ένα βυτίο μεταφοράς νερού, η προμήθεια των οποίων προκηρύχθηκε με ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό.

Ως προς τις αντιπυρικές ζώνες έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Δασαρχείου Κιλκίς για τη διάνοιξή τους ενώ το τελευταίο προγραμματίζει την κατασκευή τεσσάρων υδατοδεξαμενών στην περιοχή του Μπέλλες.

Σχολιάστε