My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Διαπιστώσεις και συμπεράσματα

Alexandra-pineliΤης Αλεξάνδρας Πινέλη.


Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα τη συνέντευξη του ελληνο-ευρωπαίου υπουργού οικονομικών κ. ΓιάνηΒαρουφάκη στον Ενικό και τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου. Ο λόγος του σαφής, απαλλαγμένος από τις πολιτικές αοριστολογίες των “καθαρόαιμων” πολιτικών που υπεκφεύγουν, μας έδωσε μια απολαυστική ομολογουμένως διάλεξη, από την οποία τολμούμε να συμπεράνουμε τα παρακάτω:

  • Ο Σύριζα δεν είναι Αριστερά. Και όλοι εσείς που τον ψηφίσατε για Αριστερά, πέσατε έξω. Αντίθετα, είναι μια μάζωξη ανθρώπων με διαφορετικό κοινωνικοπολιτικό υπόβαθρο, στην οποία η “Αριστερή πλατφόρμα”, όπως ονομάστηκε χαρακτηριστικά, είναι η μειοψηφία. Η Αριστερή αυτή πλατφόρμα, πάλεψε να τροποποιήσει τη συμφωνία και τους όρους της προς το συμφέρον μας, αλλά δυστυχώς έφαγε κόκκινη κάρτα και πλέον παρακολουθεί – και χειροκροτεί – από τα αποδυτήρια.
  • Ο ΕΝΦΙΑ τελικά δεν θα καταργηθεί. Παρά το γεγονός ότι η κατάργησή του διαφημίστηκε πολύ κατά την προεκλογική περίοδο, (ένα σχετικό πανό – τεκμήριο είναι ακόμη αναρτημένο στην είσοδο της πόλης μας), η τελική εκδοχή που ακούσαμε τη Δευτέρα το βράδυ είναι ότι θα επανεξεταστεί, θα προσαρμοστεί ώστε να γίνει πιο δίκαιος, αφού φυσικά μας δώσουν το πράσινο φως οι εταίροι μας, διότι έχουμε δεσμευτεί να μην πάρουμε δημοσιονομικά μέτρα αυτή τη στιγμή και επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό χωρίς να ρωτήσουμε τη μαμά και το μπαμπά. Πόσο δίκαιος μπορεί να γίνει ένας καθαρά αντισυνταγματικός νόμος, δεν το γνωρίζω. Μάλλον επειδή δε σπούδασα το αντικείμενο.
  • Έχουμε χρεοκοπήσει (ελεγχόμενα) ήδη δύο φορές εντός ευρωζώνης και δεν το καταλάβαμε. Μάλιστα κύριοι, η πρώτη ήταν το 2010 και η δεύτερη το 2012, ζωή σε λόγου μας. Ούτε που έτσουξε καθόλου, είδατε που το φοβόσασταν; Άντε και εις ανώτερα.
  • Το ότι η έξοδος από το ευρώ αυτή τη στιγμή, κατά τον κ. Βαρουφάκη, θα ήταν απλά καταστροφική, δε σημαίνει ότι η είσοδος στο ευρώ δεν ήταν. Ή, για να το διατυπώσω αλλιώς, δεν έπρεπε να μπούμε, αλλά αφού μπήκαμε, να κάτσουμε στ’ αυγά μας. Όπισθεν δεν υπάρχει, λέει…
  • Η αύξηση του κατώτατου μισθού σε 750 ευρώ θα γίνει σταδιακά, η αύξηση στους ήδη προνομιακούς μισθούς της ΔΕΗ έγινε αστραπιαία. Και μάλιστα χωρίς καν να το γνωρίζει ο υπουργός οικονομικών. Και εδώ υπάρχουν δύο ζητήματα: θυμάστε στην αρχή της κρίσης πώς κοροϊδεύαμε τους μισθούς που τότε μας φαίνονταν εξευτελιστικοί, ονομάζοντας τους εργαζόμενους “γενιά των 750 ευρώ”; Γιατί τώρα μας φαίνεται υπέροχη η επιστροφή στα 750; Επειδή, (και επιτρέψτε μου να δανειστώ κάτι που μου άρεσε από τον αξιότιμο κ. Μπογιόπουλο), μας πήραν όλο το ψωμί και τώρα που μας τάζουν μισό κουλούρι, μας τρέχουν τα σάλια. Οι ίδιοι έχουμε κατεβάσει τον πήχη των απαιτήσεών μας και τώρα χαιρόμαστε με τα ψίχουλα. Το δεύτερο ζήτημα είναι πως καλώς οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ διεκδίκησαν και εξασφάλισαν 6 ολόκληρα ευρώ αύξηση στο μεροκάματό τους (για σάντουιτς και καφέ είναι καλέ) και μακάρι να σταθεί αυτό παράδειγμα προς μίμηση υπέρ όλων των εργαζομένων είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Συγχωρέστε όμως τη μικροψυχία μου που θεωρώ ότι η συγκεκριμένη αύξηση τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι εκπληκτικά προκλητική, ειδικά για εκείνους που δουλεύουν για 500 ψωρο-ευρώ. Ή για τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Και γενικά για όλους όσους δεν δουλεύουν στη ΔΕΗ. Το ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν είναι ευχαριστημένοι με την τιποτένια αυτή αύξηση του μισθού τους, δε θα το σχολιάσω. Εξάλλου, δεν είναι σωστό εργαζόμενοι να στρέφονται εναντίον άλλων εργαζομένων. Ούτε επίσης θα σχολιάσω το γεγονός ότι ο υπουργός δε γνώριζε, ή είπε πως δε γνώριζε, για αυτό το θέμα. Όπως κι ο ίδιος παραδέχτηκε, πρόβλημά του.
  • Τα κομπλιμέντα στον κ. Σόιμπλε ΜπούμπλεΜπούμπλε ήρθαν για να μείνουν. Επιτρέψτε μου να διαφωνώ και να ξερνάω λιγάκι κάθε φορά που εκφράζει την εκτίμησή του προς το γερμανό ομόλογό του ο κ. Βαρουφάκης. Αντί να του πλέκετε το εγκώμιο, δεν του πλέκετε ένα ζιπουνάκι; Ή καλύτερα, δεν του σκάβετε το λάκκο;
  • Ο κ. Βαρουφάκης δεν κοιμάται τα βράδια, επειδή έχει πολλή δουλειά. Τι σύμπτωση! Εγώ πάλι δεν κοιμάμαι επειδή δεν έχω δουλειά.

Υ.Γ. Αυτό το γελοίο πράμα που κάνουν οι δημοσιογράφοι να καλούν σε συνεντεύξεις συνέχεια τον κ. Βαρουφάκη και μετά να του τη λένε που καταδέχεται και τις παραχωρεί, δε μπορώ να το χωνέψω. Τι τον καλείτε τον άνθρωπο και μετά τον βαφτίζετε μαϊντανό; Βίτσιο έχετε;

Σχολιάστε