My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για ψυχική υγεία

Η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, συμμετείχε μαζί με τους συναδέλφους της, Χρήστο Μαντά και Κώστα Ζαχαριά, στην κινητοποίηση φορέων και εργαζομένων στην ψυχική υγεία, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη έξω από το υπουργείο Υγεία, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

“Για μια ακόμα φορά, η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται στη χώρα μας με διαδηλώσεις. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, καθώς οι ψυχιατρικές υπηρεσίες κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή.

Το όραμα για την πολύπαθη ψυχιατρική μεταρρύθμιση, για ποιοτικές, κοινοτικές, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας έχει ενταφιαστεί κάτω από τη μνημονιακή λαίλαπα των βάρβαρων περικοπών και τη συστηματική διάλυση του κοινωνικού κράτους. Η τρόϊκα, εσωτερικού και εξωτερικού, δεν ενδιαφέρεται για την ραγδαία επιδινούμενη ψυχική υγεία των πολιτών και έχει κάνει τη στρατηγικη επιλογή: Ιδιωτικές ψυιχατρικές κλινικές για τους πλούσιους, υποβαθμισμένες υπηρεσίες και εγκλεισμός για τους πολλούς. Αυτή είναι η αιτία που λείπουν45 εκ.€ από την κρατική χρηματοδότηση προς τις μονάδες αποασυλοποίησης των μη κερδοσκοπικών φορέων και όχι φυσικά τα όσα προσχηματικά επικαλείται σε πρόσφατες δηλώσεις της η κα Σκοπούλη. 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, εμείς ενώνουμε τη φωνή μας , με τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους στις μονάδες ψυχικης υγείας και την επιστημονική κοινότητα στο αίτημά τους για ένα σύγχρονο, ποιοτικό και προσβάσιμο σε όλους σύστημα ψυχικής υγείας.” 

Σχολιάστε