My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για “παραμεθορίων”

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Σ.Υ.Π.Ε.Κ) διαμαρτύρεται για τη μη αναγνώριση – χαρακτηρισμό του νομού Κιλκίς ως παραμεθόριου, παρά «τις έως τώρα δεσμεύσεις της κυβέρνησης που διατεινόταν ότι κανένας Δ.Υ δεν θα έχει μείωση αποδοχών».

antiperifereia-kilkisΗ ανακοίνωση:

Όπως όλα τα σημαντικά νομοσχέδια που καθόρισαν την ζωή των Ελλήνων τα τελευταία πέντε χρόνια, έτσι και το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων (μαζί με τις ρυθμίσεις για ΄΄κόκκινα δάνεια΄΄ ) ήρθε με την μορφή του ΄΄ κατεπείγοντος ΄΄  Σάββατο βράδυ, ψηφίζεται εντός σαράντα οκτώ ωρών,  και  ΄΄ κουστσουρεύει΄΄ για μία ακόμη φορά τους μισθούς και τις ζωές μας.

Συγκεκριμένα, παρ΄ όλες τις μέχρι τώρα φρούδες υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι κανένας   υπάλληλος δεν θα   έχει μείωση αποδοχών με το νέο μισθολόγιο, καταργείται το η αναγνώριση  του νομού Κιλκίς ως ΄΄ παραμεθόριος ΄΄  με αποτέλεσμα να  σταματάει η χορήγηση  από την 1η Ιανουαρίου 2016 του αντίστοιχου επιδόματος των 100€ στους δημοσίους υπαλλήλους.

Προφανώς ο νομός Κιλκίς, με τις δύο πύλες εισόδου- εξόδου ( Δοϊράνη & Εύζωνοι-Ειδομένη) από τρίτη χώρα και με τα διαρκώς επιδεινούμενα εξαιτίας του μεταναστευτικού προβλήματα, ξαφνικά έγινε ΄΄ εσωτερικός ΄΄ νομός. Είναι αυτό το ευχαριστώ και η ανταπόδοση στο νομό μας της τρίτης μνημονιακής κυβέρνησης για όλα όσα υπομένουμε αλλά και ως υπάλληλοι προσφέρουμε εξαιτίας των ιδιαίτερων καταστάσεων που επικρατούν. Ως ένα χαρακτηριστικό στοιχείο για παράδειγμα θα μπορούσε να αναφερθεί ότι από τους Ευζώνους διακινείται  το συντριπτικό ποσοστό των εμπορευμάτων  (  από τρίτες και ευρωπαϊκές χώρες)  προς και από την χώρα μας.

  Ο σύλλογος υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς   ζητά  την άμεση τροποποίηση  του άρθρου 19 – ΄΄ Επίδομα παραμεθορίων περιοχών ΄΄ του προαναφερόμενου  Νομοσχεδίου και ζητά σε αυτό να συμπεριληφθεί χωρίς εισαγωγικά και προϋποθέσεις όλος ο Νομός Κιλκίς ως ΄΄ παραμεθόριος΄΄ με όλα τα δικαιώματα  που προκύπτουν από τον χαρακτηρισμό αυτόν.

Καλούμε όλους τους βουλευτές του νομού μας, αλλά και τους βουλευτές των υπολοίπων θιγομένων νομών (Σερρών – Πέλλας – Δράμας ), να δράσουν άμεσα και να αποτρέψουν την προφανή αδικία που επιχειρείται εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων των νομών τους. Τους τονίζουμε ότι  μόνο ενωμένοι θα καταφέρουν κάτι – αν πραγματικά ενδιαφέρονται – όπως έγινε την περίοδο 2006-2008 όταν και πείστηκε η τότε πολιτική ηγεσία να εντάξει τους νομούς αυτούς στα ευεργετήματα της παραμεθορίου περιοχής.

Καλούμε επίσης τον κ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τους κ. Αντιπεριφερειάρχες των θιγομένων  Περιφερειακών Ενοτήτων με τους αντίστοιχους περιφερειακούς συμβούλους να δώσουν τον αγώνα τους προκειμένου να συνδράμουν το έργο των βουλευτών για την αλλαγή της συγκεκριμένης διάταξης.

 Τέλος δηλώνουμε ότι ο σύλλογός μας θα συμμετέχει στην στάση εργασίας που προκήρυξε το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς,  αύριο Τρίτη 15-12-2015 από τις 11.00 π.μ έως και τη λήξη του ωραρίου εργασίας μας.

Σχολιάστε