My Twitter Feed

16 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για καταρροϊκό

ΣΥΡΙΖΑ: Κανένα κοπάδι στο νομό Κιλκίς χωρίς απώλειες.

ktinotrofosΔιαμαρτυρία των κτηνοτρόφων του Κιλκίς πραγματοποιήθηκε προχθές Πέμπτη στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς για το τεράστιο πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, ο οποίος σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι “καθημερινά προστίθενται νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχει σχεδόν κανένα κοπάδι του νομού που να μην έχει απώλειες από την ασθένεια”.

Στην ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής:

“Οι κτηνοτρόφοι, απεγνωσμένοι, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, αφού καλούνται να επωμιστούν το κόστος των εντομοαπωθητικών – όταν τα βρουν, μιας και παρατηρείται έλλειψη στην αγορά –, το κόστος των θεραπειών και τελικά την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου. Και όλα αυτά συντελούνται σε περίοδο βαθιάς μνημονιακής  λιτότητας όπου κτηνοτρόφοι, αγρότες και όλος ο ελληνικός λαός στενάζουν οικονομικά.

Η επίσημη πολιτεία είναι για μια ακόμα φορά απούσα, ενώ είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι η επέλαση της νόσου θα μπορούσε να αποφευχθεί μόνο με οργανωμένους ψεκασμούς που ποτέ δεν έγιναν. Η αμέλεια της κυβέρνησης ήταν και συνεχίζει να είναι εγκληματική. Γνώριζαν από την Άνοιξη ότι εμφανίστηκε η νόσος σε κάποιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και γνώριζαν ότι αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα η εξάπλωσή της θα ήταν απλά θέμα χρόνου.

Και σήμερα όμως, στη διαμαρτυρία, η επίσημη πολιτεία ήταν απούσα. Δυστυχώς κανένας δεν είχε το σθένος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και αρκέστηκαν στο να πετούν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον και τελικά στους υπαλλήλους των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, οι οποίοι προσπαθούσαν να ενημερώσουν και να ηρεμήσουν τους ανήσυχους και εξαγριωμένους κτηνοτρόφους.

Καμία απάντηση δε δόθηκε, ούτε για τους ψεκασμούς, που επιβάλλεται ακόμα και τώρα να προγραμματιστούν άμεσα, ούτε για την επάρκεια των εντομοαπωθητικών, ούτε και για την αποζημίωση του ζωϊκού κεφαλαίου που χάνεται λόγω του καταρροϊκού πυρετού. Ούτε λόγος βέβαια για την απαίτηση των κτηνοτρόφων να παγώσει η εξυπηρέτηση των κτηνοτροφικών δανείων για ένα έτος λόγω της συμφοράς που η κυβέρνηση με την αμέλειά της επέτρεψε να τους βρει.

Είναι και ανίκανοι και επικίνδυνοι. Πρέπει να φύγουν τώρα.”

Σχολιάστε