My Twitter Feed

24 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία αστυνομικών Κιλκίς

Οι αστυνομικοί του νομού Κιλκίς διαμαρτύρονται για τη στέγαση των υπό συγχώνευση Σ.Τ. Ευζώνων και Ειδομένης σε ακατάλληλο, όπως το χαρακτηρίζουν, κτήριο. Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι υπάρχει ένα μόνο λειτουργικό περιπολικό όχημα ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αστυνόμευσης στην πόλη του Κιλκίς.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΑΣΥΝΚ, στην οποία τονίζεται ότι το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών του Κιλκίς “θα αναδεικνύει τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας που θα αντιμετωπίζουν”, έχει ως εξής:

“Η Ένωση μας , δια μέσου της παρούσας δημοσίευσης καταγγέλλει τα παρακάτω σχετικά με το θέμα της στέγασης των δύο συνοριακών τμημάτων των Ευζώνων και της Ειδομένης, καθώς επίσης και την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Ν. Σάντας .

Στην  παρουσίαση του σχεδίου από τους ΄΄ειδήμονες΄΄ και ΄΄εγκέφαλους΄΄ της αναδιάρθρωσης   είχαμε τις διαβεβαιώσεις ότι καμία συστέγαση των προαναφερθέντων υπηρεσιών δεν θα λάβει χώρα σε κανένα απο τα δύο υπάρχοντα κτίρια . Μάλιστα μας ενημέρωσαν κατηγορηματικά ότι όλο το σκεπτικό της κατάργησης του ενός από τα δύο σημαντικότατα συνοριακά τμήματα του Κιλκίς βασίστηκε στην ιδέα της ένωσής τους , σε ένα νέο κτίριο , αυτό του Α.Τ. Ειδομένης , το οποίο με τις σχετικές διεργασίες που απαιτούνταν θα αποτελούσε ένα πολυδύναμο νέο σύγχρονο και σωστών προδιαγραφών κτίριο.

Δυστυχώς όμως , παρά τις όποιες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις λάβαμε από τους έχοντες την ευθύνη του σχεδιασμού της αναδιάρθρωσης , γίναμε αποδέκτες μίας διαταγής, με την οποία διατάσσεται η συνένωση των δύο υπηρεσιών σε ένα κτίριο , από τα ήδη υπάρχοντα.

Το παραπάνω γεγονός μας βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετους , αφού όποιο κτίριο και εάν επιλεγεί από τα ήδη υπάρχοντα κρίνεται κατά κοινή ομολογία ακατάλληλο για επιχειρησιακή λειτουργία με 130 αστυνομικούς να εργάζονται σε αυτό . Δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη από άποψη υποδομών και χώρων , ενώ οι εργασιακές συνθήκες ,υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού υποβαθμίζονται άρδην .

Κύριοι . Τους λόγους για τους οποίους αυτή η συνένωση δεν πρέπει να συμβεί τους έχουμε επαναλάβει δεκάδες φορές και προφορικά και γραπτά . Πιστεύαμε ότι θα επικρατήσει η λογική και θα σεβαστείτε 130 εργαζόμενους Έλληνες αστυνομικούς οι οποίοι επί 20 χρόνια τώρα εργάζονται στα σύνορα της χώρας και διασφαλίζουν την εσωτερική ασφάλεια των υπολοίπων . Δυστυχώς αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει ούτε ο στοιχειώδης σεβασμός και αξιοπρέπεια . Ζητάμε ακόμα και την τελευταία στιγμή να πρυτανεύσει η λογική και η πολιτεία να παρέμβει και να αλλάξει αυτή την απόφαση . Να παραμείνουν οι δύο αυτές υπηρεσίες ως έχουν , έως ότου υλοποιηθεί η αρχική διαβεβαίωση , αυτή του νέου κτιρίου .

Καταργήσατε το Αστυνομικό Τμήμα της Ν .Σάντας με τις διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρχει πάντα περιπολικό όχημα ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αστυνόμευσης, με ποια οχήματα κύριοι όταν με τα βίας υπάρχει ένα λειτουργικό για την πόλη του Κιλκίς.

Για ακόμη φορά η προχειρότητα χαρακτηρίζει τις αποφάσεις της ηγεσίας. Η ιδέα του τέλειου σχεδίου της αναδιάρθρωσης καταρρίπτεται πριν ακόμη ξεκινήσει η εφαρμογή της. Αναρωτιόμαστε  είναι δυνατόν στην ανοικοδόμηση ενός κτιρίου να κατασκευάζεται πρώτα την σκεπή και μετά τα θεμέλια……. Φτιάξτε υποδομές σύμφωνα με τα υπάρχουσα Προεδρικά Διατάγματα και κατόπιν ενεργείστε.

Η ‘Ένωση μας  καθημερινά με δελτία τύπου θα καυτηριάζει τα ευτράπελα της αναδιάρθρωσης, θα αναδεικνύει τα προβλήματα υγιεινής, ασφάλειας  που θα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αστυνομικοί όπως  και την έλλειψη αστυνόμευσης που θα υπάρξει λόγο έλλειψης τεχνικών μέσων.”

Σχολιάστε