My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Διαλύεται η Ειδομένη σ`ένα μήνα”

Ρητή διαβεβαίωση ότι ο καταυλισμός της Ειδομένης θα έχει διαλυθεί μέσα στον επόμενο μήνα και μάλιστα χωρίς προσφυγή στη βία, έδωσε χθες Δευτέρα στην Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας.

mouzalas-001«Μέσα στον επόμενο μήνα η Ειδομένη θα έχει διαλυθεί όμορφα και ωραία. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με μαγικά ραβδιά», είπε ο κ. Μουζάλας απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την προσφυγική και μεταναστευτική πολιτική, η οποία επικεντρώθηκε στο ζήτημα της νέας συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να δημιουργήσει καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη κατά τα πρότυπα του Καλαί στη Γαλλία. «Η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργηθεί η εντύπωσή ότι θα φτιάξουμε camp γιατί τότε θα γίνει ένα καινούργιο Καλαί δηλαδή μια πηγή ανωμαλίας», ξεκαθάρισε ο κ. Μουζάλας.

Παρέμβαση για τον καταυλισμό της Ειδομένης πραγματοποίησε, όμως, και ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος αντέκρουσε τις αιτιάσεις των βουλευτών της ΝΔ ότι το κράτος απουσιάζει, επικαλούμενος την παρουσία εκατοντάδων ανδρών της αστυνομίας και του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Κανένα κράτος στην Ευρώπη δεν θα μπορούσε να σηκώσει αυτό το βάρος σε τόσο λίγο χρόνο» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε θετική τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό αλλά παραδέχτηκε ότι είναι πολύ δύσκολη στην εφαρμογή της. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα κάλεσε όλα τα κόμματα της Βουλής να «βάλουν πλάτη» για την υλοποίησή της. «Η συμφωνία που πήραμε είναι καλή. Είναι η καλύτερη που θα μπορούσαμε να πετύχουμε» σημείωσε και ανέφερε ότι η συμφωνία «λέει επιτέλους ότι το πρόβλημα είναι η Τουρκία και πρέπει να λυθεί στην Τουρκία».

 

Σχολιάστε