My Twitter Feed

13 Μαΐου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διακήρυξη κίνησης με Κιλτίδη

Με δήλωσή του, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Κώστας Κιλτίδης αναφέρεται στη διακήρυξη αρχών και αξιών της Πρωτοβουλίας Συνέχειας και Προοπτικής (ΠΡΩ.ΣΥ.Π), τονίζοντας τα εξής:

«Μακριά από κομματικούς εγκλωβισμούς και διαιρέσεις των Ελλήνων πολιτών ενεργοποιούμε την Πρωτοβουλία  Συνέχειας και Προοπτικής (ΠΡΩ.ΣΥ.Π). Ένα όμιλο που προσπαθεί από το 2007, με διακοπές, να επαναφέρει την πολιτική και το «ελληνότροπων» στο προσκήνιο.

Μια δεξαμενή σκέψεως και ιδεών, με θεμέλιο και οδηγό τις έννοιες Έθνος, Πατρίδα, Πολιτεία και Κοινωνία. Με Πρόταγμα την Ασφάλεια, την Ισονομία και την Ελευθερία στην έκφραση και δημιουργία, να αναζητήσουμε τον νέο μύθο και όραμα του ελληνισμού.

Έμβλημα μας το φύλλο της δρυός ως ο ισχυρότερος συμβολισμός της Ελληνικής  φύσεως και τα τρία βέλη. Τα δύο συμβολίζουν την αρχαιοελληνική και βυζαντινή πολιτιστική παρακαταθήκη μας. Το τρίτο συμβολίζει την νέα πορεία που έχουμε «χρεωθεί».

Αποδέχθηκα το 2007 να συντονίζω αυτή την ανιδιοτελή πολιτική προσπάθεια. Στην ιστοσελίδα μου, σε ειδικό χώρο θα κατατίθενται οι προτάσεις και θα αναδεικνύονται οι συζητήσεις και τα συμπεράσματα της πολιτικής αναζήτησης.

Η επικοινωνία θα διεξάγεται με την ταυτότητα που σήμερα γνωστοποιούμε. Είναι ανάγκη να επανέλθει η πολιτική, με αναζήτηση, θέσεις και διάλογο. Καταθέτουμε την διακήρυξη αρχών και αξιών για το νέο ξεκίνημα. Θα προσπαθήσουμε!».

Η διακήρυξη

Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από το 2005 και εκδηλώθηκε το 2007. Ως δεξαμενή σκέψεως και ιδεών, από πολίτες που αναζητούσαν την επαναφορά της πολιτικής στη ζωή του κοινού των Ελλήνων.

Δηλαδή  την επανατοποθέτηση όλων εκείνων των αρχών και αξιών, που από την αρχαιότητα και κατά περιόδους η Ελληνική σκέψη προσδιόρισε και ανέδειξε. Η διεθνής πραγματικότητα και οι προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τον εκφυλισμό και τις στρεβλώσεις της Ελληνικής πολιτείας.

Η πρωτοβουλία Συνέχειας και Προοπτικής επανέρχεται στο προσκήνιο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, για να αποτελέσει ένα ελεύθερο βήμα έκφρασης των πολιτών. Ιδιαίτερα των νέων, προκειμένου να ικανοποιηθεί η ανάγκη αμεσότερης επικοινωνίας και προβληματισμού, πάνω σε θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, ως πρόσωπο, ως μέλος της οικογένειας και ως ενεργό και δημιουργικό στέλεχος της κοινωνίας.

Η Πρωτοβουλία Συνέχειας και Προοπτικής στοχεύει ανάμεσα σε άλλα:

  • Στην πολιτική καλλιέργεια του σύγχρονου Έλληνα, ώστε να ξαναβρεθεί στο δρόμο του ελληνικού τρόπου ζωής.
  • Στην ενεργοποίηση, με ουσιαστική συμμετοχή και παρέμβαση του πολίτη στην τοπική κοινωνία και τους εργασιακούς χώρους, μέσα από μηχανισμούς ισονομίας, για την υποβοήθηση της κεντρικής εξουσίας ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό όφελος για το σύνολο.
  • Στην ενίσχυση των ιδιωτικών πρωτοβουλιών στις οικονομικές δραστηριότητες, ενταγμένες όμως σε σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να υπηρετείται το κοινωνικό σύνολο και το δημόσιο συμφέρον.
  • Στην προστασία της πολιτικής από εξωθεσμικούς παράγοντες, με ενδυνάμωση των υπαρχόντων θεσμών και τη δημιουργία νέων κανόνων, όπως το πνεύμα του Ελληνικού κόσμου ανέδειξε. Σκοπός, να βιώσουμε μια ανοιχτή και σταθερή Δημοκρατία θεμελιωμένη στους πυλώνες της συμμετοχής και αμεσότητας .
  • Στην αποκατάσταση της ισορροπίας του οικοσυστήματος με ορθολογική χρήση των νέων τεχνολόγων. Με αποφυγή της οικοκτονίας και συνείδηση πορονομίας, έχοντας παρακαταθήκη την εφαρμογή της αειφορίας.

Για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών επιβάλλεται να αναζητήσουμε και να μορφοποιήσουμε το όραμα της νέας πορείας, στηριζόμενο στις φυσικές σταθερές και στις αναλλοίωτες αξίες της ανθρώπινης ζωής.

Θα αγωνισθούμε για να αποκτήσουν το περιεχόμενο τους οι έννοιες, οι ιδέες και οι λέξεις. Η αναζήτηση, η μελέτη και η διαλεκτική ανέδειξαν την ιεράρχηση της συγκροτημένης ζωής του ανθρώπου.

Έθνος – Πατρίδα – Πολιτεία και Κοινωνία, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας.

Ως ενσυνείδητοι πολίτες αυτών των συλλογικοτήτων καλούμαστε να αναστηλώσουμε τους θεσμούς της Ασφάλειας – Ισονομίας – Ελευθερίας – Δημιουργικότητας και να ατενίσουμε το αύριο με Συνέχεια και Προοπτική.

Σχολιάστε