My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Διαδικτυακός πόλεμος Συμπιλίδη – Κ. Μητσοτάκη

«Μαλλιά κουβάρια» έχουν γίνει στη ΝΔ με αφορμή τον Συμπιλίδη – και όχι μόνο! Ο Κυρ. Μητσοτάκης άνοιξε… ηλεκτρονικό πόλεμο (μέσω Facebook δηλαδή) με τον πάλαι ποτέ συνάδελφό του, ο οποίος, ως γνωστόν, μπήκε και βγήκε -σε χρόνο dt- από το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στο Κιλκίς.

Το «μαλλιοτράβηγμα» ξεκίνησε όταν ο Κυριάκος δήλωσε ότι «αν έκανε οποιοσδήποτε μια βόλτα στις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ θα καταλάβαινε ότι στη συνείδηση του απλού Νεοδημοκράτη το πολιτικό έγκλημα το οποίο διέπραξε ο κ. Συμπιλίδης προφανώς δεν έχει παραγραφεί»…

Ο κ. Συμπιλίδης κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ως «επαγγελματία της πολιτικής».

Ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας την αρχική υποψηφιότητα Συμπιλίδη στο νομό Κιλκίς, μίλησε για «πολιτικά εγκλήματα που δεν έχουν παραγραφεί».

«Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχω να δηλώσω ότι αισθάνομαι υπερήφανος, γιατί απάλλαξα την παράταξη απ’ τον πατέρα του. Εάν αισθάνεται ότι ο αρχηγός του είναι πολιτικός εγκληματίας, ας πάει να κολλήσει κανένα ένσημο και να μη ζει με τα λεφτά του ελληνικού λαού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Συμπιλίδης.

Κι ήρθε η απάντηση από τον Κ. Μητσοτάκη: «Καταλαβαίνω την πίκρα σου. 20 χρόνια περίμενες να εξαργυρώσεις και πολιτικά τα τριάκοντα αργύρια και πάλι απ’ έξω βρέθηκες. Τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας δεν παραγράφονται».

Πρόβλημα με την (ματαιωθείσα) υποψηφιότητα Συμπιλίδη δεν είχαν όμως μόνον οι λεγόμενοι Μητσοτακικοί, αλλά και κάποιοι Καραμανλικοί. Εις εξ αυτών, ο Β. Αντώναρος, είπε: «Εγώ αν ήμουν στη θέση του εν λόγω κυρίου και καταλάβαινα ότι δεν με θέλουν σε ένα κόμμα και μάλιστα τόσο πολυσυλλεκτικό όπως είναι η ΝΔ, από ευθιξία θα είχα πάρει το καπέλο μου και θα είχα φύγει. Αλλά ξέρετε, η ευθιξία δεν διακρίνει όλους τους ανθρώπους».

Μετά απ` αυτά το ΕΘΝΟΣ σχολιάζει: Σωστά όλα αυτά, αλλά δεν έπρεπε να τα πει όταν έβαλε ο Σαμαράς τον Συμπιλίδη στο ψηφοδέλτιο;

 

Δημοσίευμα

Στην ίδια εφημερίδα, ο Χρήστος Τελίδης σημειώνει:

Μπορεί να πέρασαν κοντά δύο δεκαετίες από τότε που ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Συμπιλίδης ανεξαρτητοποιούνταν στη Βουλή το 1993 με αποτέλεσμα η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να χάσει τη δεδηλωμένη και να πάει σε εκλογές, τις οποίες έχασε στη συνέχεια, όμως όπως έδειξαν οι τελευταίες εξελίξεις εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς στη ΝΔ ως ένα μοιραίο πρόσωπο.

Ο Γ. Συμπιλίδης, στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, τον ακολούθησε στη συνέχεια στην Πολιτική Ανοιξη, όπου ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή του κόμματος, συνεργαζόμενος στενά με μια πλειάδα στελεχών που έχουν επιστρέψει σήμερα στη ΝΔ, όπως και ο Αντ. Σαμαράς, και βρίσκονται στον ηγετικό της πυρήνα. Και μπορεί για όλους αυτούς η επανένταξη να έγινε αρκετά ομαλά, όμως για τον Γ. Συμπιλίδη το ότι συνέχισε να αποτελεί πάντα έναν πιστό φίλο του σημερινού προέδρου της ΝΔ δεν του εξασφάλισε και την απάλειψη των «αμαρτημάτων» στη νεοδημοκρατική κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Δεμένος με την ιατρική
Πολλοί στη ΝΔ δείχνουν ότι τον αντιμετωπίζουν και σήμερα ως ξένο σώμα, όπως φάνηκε από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ενέργεια της Συγγρού να τον ανακοινώσει ως υποψήφιο του κόμματος στην πατρίδα του, το Κιλκίς. Και δεν ήταν μόνο οι λεγόμενοι μητσοτακικοί, αλλά και πολλοί γνωστοί καραμανλικοί που εκδήλωσαν δημόσια την αντίθεσή τους.

Στο ίδιο το Κιλκίς όλα αυτά τα χρόνια ο Γ. Συμπιλίδης επιχειρούσε με ένα προφίλ χαμηλών τόνων, προβάλλοντας την ιδιότητα του γιατρού -θεωρείται από τους πολύ καλούς επιστήμονες και εργάζεται ως διευθυντής (ΕΣΥ) της χειρουργικής κλινικής στο Θεαγένειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης-, να αποκτήσει και πάλι προσβάσεις στη βάση της ΝΔ. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος και κατάφερε να συγκεντρώσει μόνος του ένα σημαντικό ποσοστό, κοντά στο 20%.

Το τελευταίο διάστημα μάλλον επιχειρούσε να μετρήσει αντιδράσεις, αν και είχε δηλώσει εδώ και καιρό την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος και είχε οργανώσει πριν από μερικές εβδομάδες και πολιτική εκδήλωση. «Γνωρίζετε ότι είμαι πολύ δεμένος με την ιατρική» δήλωνε, προσθέτοντας όμως ότι «θέλει να βοηθήσει και να στηρίξει τον Σαμαρά από οποιαδήποτε θέση». Ο ίδιος δεν είχε κάνει αίτηση να είναι υποψήφιος στη ΝΟΔΕ Κιλκίς και η Συγγρού από την πλευρά της μετρούσε κι αυτή αντιδράσεις μέχρι να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Τελικά, όπως φάνηκε, αποτέλεσε μια «καυτή πατάτα», υποχρεώνοντας την ηγεσία της ΝΔ για πρώτη φορά να «ανακρούσει πρύμναν» και τον Γ. Συμπιλίδη να ανακοινώσει την παραίτησή του από την υποψηφιότητα.

 


Σχολιάστε