My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Διαβουλεύσεις για κυβέρνηση προσωπικοτήτων

Η πρόταση που κατέθεσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων θα βρεθεί στο επίκεντρο της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 με τη συμμετοχή των κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου και Καμμένου. Δεν θα παραστεί η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ακυρώθηκε εν τω μεταξύ η προγραμματισμένη για τις 13.00 συνάντηση του κ. Παπούλια, με τον επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά το θέμα που έχει ανακύψει με έγγραφο, το οποίο φέρεται να παρέδωσε ο κ. Καμμένος στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο κ. Καμμένος θα παραστεί, ωστόσο, κανονικά στη διευρυμένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Κ. Παπούλια, που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, εάν τεθεί ζήτημα εθνικής ανάγκης το κόμμα του κ. Καμμένου θα δώσει υπό προϋποθέσεις ψήφο ανοχής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων μηνών στην όποια κυβέρνηση σχηματιστεί από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διέψευσε χθες, με παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι παρέδωσε στην Προεδρία της Δημοκρατίας τέτοιο έγγραφο.

«Δεν έχω δώσει κανένα χαρτί στην Προεδρία. Αυτό το έγγραφο δεν έχει κατατεθεί ποτέ από εμάς», επανέλαβε σήμερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραστεί στην κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παπούλια, αν αφορά το εν λόγω έγγραφο.

Εκανε επίσης λόγο για προβοκάτσια, σημειώνοντας ότι «κυβερνήσεις συνεργασίας δεν γίνονται με προβοκάτσιες» και υποστηρίζοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δέχονται «επίθεση κάτω από τη ζώνη».

Πάντως, η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε χθες ότι ο κ. Καμμένος παρέδωσε το σχετικό έγγραφο, το οποίο στη συνέχεια διενεμήθη στα πολιτικά κόμματα.

Στο τραπέζι η πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων

Το νέο ραντεβού των πολιτικών αρχηγών ορίστηκε μετά την αδυναμία σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, η οποία διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπούλιας πρότεινε να συγκροτηθεί κυβέρνηση προσωπικοτήτων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί η δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης με πολιτικά πρόσωπα και κατόπιν, εφόσον είμαστε σε έκτακτη ανάγκη -όπως είπε- η συγκρότηση κυβέρνησης με προσωπικότητες.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει «ως λύση ανάγκης μια τέτοια κυβέρνηση» δεδομένου του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται η χώρα.Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη στήριξης μιας κυβέρνησης «από όσο το δυνατό περισσότερες δυνάμεις» και πρόσθεσε πως ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να διερευνήσει και τη γραπτή πρόταση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένου, από την οποία, όπως είπε, υπάρχουν περιθώρια δικής του στήριξης.

«Η συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ελάχιστη κατά τη γνώμη μας βάση. Θα μπορούσαν όμως να μετέχουν και άλλες δυνάμεις. Θα μπορούσε να μετέχει και το κόμμα του κ. Καμμένου, ακόμη και το ΚΚΕ», πρόσθεσε.«Στη δημοκρατία η ευθύνη ανήκει στα πολιτικά κόμματα. Δεν είναι φυσιολογικό να σχηματίζονται κυβερνήσεις τεχνοκρατών ή προσωπικοτήτων. Όμως, όταν είμαστε μπροστά σε τέτοια κρίση, σε τέτοιο αδιέξοδο και αυτό πρέπει να το δεχθούμε», ανέφερε, τονίζοντας ότι έχει σημασία να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη.

Αντίθετος στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε ο κ.Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι η Δημοκρατική Αριστερά παραμένει σταθερή στην άποψή της ότι εκείνο που χρειάζεται η χώρα είναι οικουμενική κυβέρνηση.

«Επιμένουμε στο οικουμενικό σχήμα», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να βρίσκεται σε αντιστοιχία με την ετυμηγορία του λαού, δηλαδή τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων.Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε μάλιστα ότι «η συγκρότηση μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων θα συνιστούσε ήττα της πολιτικής».

Η κ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάρει μέρος στη σύσκεψη, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «η θέση του ΚΚΕ, η οποία εκφράστηκε και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και περιέχεται στα πρακτικά της συζήτησης, είναι αντίθετη με τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ανεξαρτήτως της ονομασίας που αυτή θα πάρει».

Τέλος, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης δήλωσε, μιλώντας στη ΝΕΤ, πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να μην καλέσει τη Χρυσή Αυγή στη σύσκεψη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε