My Twitter Feed

22 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς τιμά 21η Ιουνίου 1913 -

Δευτέρα, 20 Ιουνίου, 2022

Μικρή αυξητική τάση του covid-19 -

Κυριακή, 19 Ιουνίου, 2022

Ο Παζαρτζικλής νέος γραμματέας -

Κυριακή, 19 Ιουνίου, 2022

Ιδρύεται εσπερινό ΕΠΑΛ σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 17 Ιουνίου, 2022

Με Δ. Μπάση η κορύφωση των Ελευθερίων -

Πέμπτη, 16 Ιουνίου, 2022

Νερό: Έρευνα για τη ποιότητά του -

Πέμπτη, 16 Ιουνίου, 2022

Φεστιβάλ Ισότητας από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -

Πέμπτη, 16 Ιουνίου, 2022

Θετικός στον covid ο Γιωρ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 15 Ιουνίου, 2022

Διήμερο μνήμης στον Ευρωπό

Tην Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στον Ευρωπό εκδηλώσεις μνήμης, τις οποίες τίμησαν με την παρουσία τους επίσημοι προσκεκλημένοι φορείς και πλήθος κόσμου. Συγκεκριμένα:

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε, με την συμμετοχή όλων των Μικρασιατικών Συλλόγων του Δήμου Παιονίας:

– Στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο, χοροστατούντος του μητροπολίτη Γουμένισσας κ. Δημήτριου

– Στο Μνημείο Σφαγιασθέντων κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση.

– Στο πάρκο της πλατείας χαιρέτισαν την εκδήλωση ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, η πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Ευρωπού Σοφία Ιορδανίδου, ο βουλευτής Γεώργιος Φραγκίδης, ο Α΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλόαδος και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος Αντώνιος Οραήλογλου.

Στη συνέχεια ο επιστημονικός συνεργάτης στην έδρα Ποντιακών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Θεοδόσιος Κυριακίδης, εντυπωσίασε το κοινό με την εμπεριστατωμένη ομιλία του που είχε ως θέμα: “Ιστορική επισκόπηση και κριτικός αναστοχασμός της Μικρασιατικής Καταστροφής”.

Την σκυτάλη πήρε η χορωδία του Μουσικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού που τραγούδησε Μικρασιάτικους σκοπούς. Συγκίνησε τους παραβρισκόμενους ο Αντώνιος Παντηρμάς, ο οποίος τραγούδησε στην τουρκική γλώσσα μοιρολόγια του Φουλατζικιού της Νικομήδειας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την εξαιρετική εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων των πολιτιστικών συλλόγων Πολυπέτρου, Φανού και Ευρωπού, τα οποία χόρεψαν παραδοσιακούς μικρασιάτικους χορούς, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Την οργάνωση της εκδήλωσης αυτής είχε ο Δήμος Παιονίας με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, την Εταιρεία Μικρασιατικών Σπουδών Ερευνών Ευρωπού, τον Α.Μ.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» Ευρωπού.

Στην εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε, κατά γενική ομολογία, η εκδήλωση συνέβαλαν τα μέγιστα το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ευρωπού, ο Μουσικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού , ο Μορφωτικος Παλαιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Ευρωπού «Καραγιάννης» καθώς και πολλοί εθελοντές, μικροί και μεγάλοι.

Σχολιάστε