My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Δημοσκόπηση: Αποδοκιμασία των αδελφών Ψωμιάδη

adelfoi-psomiadiΣαφή αποδοκιμασία των έως τώρα πεπραγμένων του Παναγιώτη Ψωμιάδη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της προσπάθειάς του να χρίσει διάδοχο τον αδελφό του αποτελούν τα ευρήματα δημοσκόπησης την οποία διεξήγαγε η εταιρεία «To the point» για λογαριασμό της «Μακεδονίας της Κυριακής».

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι φαβορί για νέος περιφερειάρχης εμφανίζεται ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Έχει κλείσει τον κύκλο του

Ιδιαίτερα δυσάρεστα για τον Π. Ψωμιάδη είναι τα ευρήματα της έρευνας, τόσο σχετικά με το έργο του στην περιφέρεια όσο και με το πολιτικό μέλλον του. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη λειτουργία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», «λίγο έως καθόλου ικανοποιημένος» δηλώνει το 64,6% έναντι 16,5% που δηλώνει «πολύ και αρκετά ικανοποιημένος».

Αντίθετη στην προσπάθεια του Π. Ψωμιάδη να προωθήσει την υποψηφιότητα του αδελφού του, Διονύση, εμφανίζεται η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα, το 72,4% διαφωνεί με την ιδέα ο κ. Ψωμιάδης να υποδείξει τον διάδοχό του έναντι μόλις 15,1% που συμφωνεί.

Επί πλέον, έξι στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι ο Π. Ψωμιάδης έχει κλείσει τον πολιτικό κύκλο του (60,2%) έναντι 30,2% που διαφωνεί. Το ίδιο πιστεύουν και οι τέσσερις στους δέκα από τους ερωτηθέντες οι οποίοι στις εκλογές του Ιουνίου είχαν ψηφίσει ΝΔ.

Επιλογή προοπτικής

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο διάδοχος του Π. Ψωμιάδη, οι ερωτηθέντες επιθυμούν μια επιλογή με προοπτική, ένα πρόσωπο δηλαδή το οποίο να μπορεί να είναι ο υποψήφιος της ΝΔ και στις εκλογές του 2014. Επί πλέον να είναι έντιμος, εύρημα που ασφαλώς αντανακλά και στη νυν διοίκηση της περιφέρειας, γνώστης των προβλημάτων και νέος σε ηλικία.

Συγκεκριμένα το 71,1% θέλει ο νέος περιφερειάρχης να αποτελεί επιλογή προοπτικής, ενώ υπέρ ενός μεταβατικού περιφερειάρχη, ως τις εκλογές του 2014 δηλαδή, τάσσεται το 18,2%. Όσον αφορά τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο διάδοχος του Π. Ψωμιάδη ως σπουδαιότερα αξιολογούνται η εντιμότητα (79,6%), η γνώση των προβλημάτων της περιοχής (62,5%), η διοικητική ικανότητα (38,4%), το νεαρό της ηλικίας (35,6%), ενώ μόλις τελευταίο αξιολογείται το «προσόν» να ανήκει σε κάποιο κόμμα (1,5%).

Φαβορί ο Τζιτζικώστας

Στο ερώτημα «ποιος από τους παρακάτω θεωρείτε ότι είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για νέος περιφερειάρχης» πρώτος με διαφορά αναδεικνύεται ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας με 29,3% και ακολουθούν ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης με 12,7%, η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Αθηνά Αηδονά (5,9%), ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Μίμης Φωτόπουλος (4,8%) και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Τσαμασλής (3,4%).

Στο ερώτημα «μεταξύ των κ. Τζιτζικώστα και Δ. Ψωμιάδη ποιο πρόσωπο θεωρείτε ότι είναι το καταλληλότερο για νέος περιφερειάρχης» το 38,5% τάσσεται υπέρ του κ. Τζιτζικώστα έναντι 15,6% που δηλώνει προτίμηση στον Δ. Ψωμιάδη, ενώ το 20,9% δεν θέλει κανέναν από τους δύο. Μετά την αναγωγή τα ποσοστά διαμορφώνονται σε 71,1% υπέρ του κ. Τζιτζικώστα έναντι 28,9% υπέρ του Δ. Ψωμιάδη.

makthes.gr

Σχολιάστε