My Twitter Feed

5 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

ΔΗΜΑΡ: Τι θα κάνουμε στις εκλογές

dimarΗ ΔΗΜΑΡ θα υποστηρίξει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές “τη συγκρότηση ανεξάρτητων προοδευτικών κινήσεων που θα στηρίζονται στην αυτενέργεια των ενεργών πολιτών, πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση”. Όσο για τις περιφερειακές εκλογές, επιδίωξή της είναι να συμβάλλει “στη διατύπωση μιας προοδευτικής πρότασης περιφερειακής διαχείρισης και ανάπτυξης του τόπου”.

Αυτό αναφέρει σε απόφασή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς του κόμματος, που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στα καινούργια της γραφεία στο Κιλκίς (Πόντου 6).

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  1. “Αναλύθηκε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος σχετικά με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.
  2. Τον Μάιο του 2014 θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές για Δήμους και Περιφέρειες. Οι πολιτικές της λιτότητας, της εθνικής θεώρησης και του κρατικού ηγεμονισμού που κυριαρχούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξουν. Είναι δε αναγκαία η συμπαράταξη και η προώθηση κοινών δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο όλων των δυνάμεων του ευρύτερου πολιτικού φάσματος που υποστηρίζουν αυτή την αλλαγή.
  3. Ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος των ενεργών πολιτών και των ευρύτερων συμπαρατάξεων στη βάση των αυτοδιοικητικών προγραμμάτων με προοδευτικό περιεχόμενο. Προγραμμάτων που διεκδικούν την αναβάθμιση και τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ενίσχυση της ανάπτυξης, την αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη, την ενθάρρυνση της συμμετοχής του δημότη.

Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ θα υποστηρίξουμε τη συγκρότηση ανεξάρτητων προοδευτικών κινήσεων που θα στηρίζονται στην αυτενέργεια των ενεργών πολιτών, πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση.

  1. Σε ό,τι αφορά τις Περιφερειακές εκλογές, θεωρούμε ότι ο χαρακτήρας τους είναι περισσότερο πολιτικός, ακριβώς λόγω των αρμοδιοτήτων που ασκούν πλέον οι Περιφέρειες. Επιδίωξή μας είναι να συμβάλλουμε στη διατύπωση μιας προοδευτικής πρότασης περιφερειακής διαχείρισης και ανάπτυξης του τόπου.
  2. Εν όψει του 2ου Συνεδρίου του κόμματός μας  αποφασίστηκε να αρχίσουν όλες οι αναγκαίες οργανωτικές ενέργειες προκειμένου να διεξαχθεί ο προσυνεδριακός διάλογος με τους καλύτερους δυνατούς όρους.
  3. Τέλος συζητήθηκαν όλες οι οργανωτικές εκκρεμότητες για τη συγκρότηση κομματικής οργάνωσης στο Δήμο Παιονίας.”
Σχολιάστε