My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Προτάσεις ΔΗΜΑΡ για έργα στην Παιονία

“Στο Δήμο Παιονίας είναι απαραίτητη η υλοποίηση βασικών έργων υποδομής, όπως η κατασκευή της οδικής αρτηρίας Γιαννιτσά – Γουμένισσα – Αξιούπολη – Πολύκαστρο – Κιλκίς και του οδικού άξονα Γουμένισσα – Ευρωπός – Άσπρο – Θεσσαλονίκη. Αυτό αναφέρουν σ` ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή τέσσερις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων κι ο Φ. Κουβέλης, ο οποίος επισκεύτηκε πρόσφατα το νομό μας.

Αναφερόμενοι αναλυτικά στα έργα, οι βουλευτές τονίζουν

“Το πρώτο έργο αφορά στην κατασκευή οδικής αρτηρίας δύο διακριτών τμημάτων. Το τμήμα Γιαννιτσών-Γουμένισσας-Αξιούπολης έχει μήκος 30 χλμ. με νέες χαράξεις, ώστε να αποφεύγεται η διέλευση μέσα από τους οικισμούς και έχει προγραμματιστεί η βελτίωση της υπάρχουσας οδού. Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά δεν έχει προχωρήσει. Το δεύτερο τμήμα που συνδέει την Αξιούπολη με το Πολύκαστρο και το Κιλκίς θα αναβαθμίσει την οδική σύνδεση των περιοχών αυτών και σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου

Κιλκίς με την ΠΑΘΕ και το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Στον άξονα αυτό βρίσκεται και η γέφυρα του Αξιού που ενώνει την Αξιούπολη με το Πολύκαστρο. Η εν λόγω γέφυρα, η οποία δέχεται καθημερινά αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη στενότητα, καθώς έχει κατασκευαστεί προ 60ετίας με αποτέλεσμα να χρήζει άμεσης αναβάθμισης με διαπλάτυνση ή αντικατάσταση.

Το δεύτερο έργο «Γουμένισσα – Ευρωπός – Άσπρο – Θεσσαλονίκη έχει εξαγγελθεί πολλές φορές από την περιφέρεια και διαθέτει σχετική μελέτη. Η υλοποίησή του εκτιμάται ότι θα μειώσει κατά 30 χλμ. την απόσταση Γουμένισσας – Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα αξιοποιηθεί τουριστικά η Γουμένισσα και ο ορεινός όγκος του Πάϊκου.

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Θα προωθήσει την υλοποίηση των ως άνω αναγκαίων έργων υποδομής του οδικού δικτύου της περιοχής του Δήμου Παιονίας στο Νομό Κιλκίς και με ποιο χρονοδιάγραμμα; “

Σχολιάστε