My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΔΗΜΑΡ: “Ναι” σε ΕΕ – Ευρωζώνη

“ΝΑΙ στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη, ΝΑΙ στην ΛΥΣΗ και ΟΧΙ στη ρήξη” είναι η θέση της ΔΗΜΑΡ για το δημοψήφισμα επί των προτάσεων των δανειστών, θέση που την χαρακτηρίζει η ίδια ως “ξεκάθαρη χωρίς αμφισημίες”.

dimar-logo-001Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε έχει ως εξής:

“Η Δημοκρατική Αριστερά, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, πήρε ξεκάθαρη θέση για το δημοψήφισμα. Η χώρα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν χρειάζεται δημοψήφισμα.
Η Βουλή αποφάσισε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με το οποίο διαφωνούμε.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: ΝΑΙ στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη, ΝΑΙ στην ΛΥΣΗ και ΟΧΙ στη ρήξη. Οι ιδεολογικές εμμονών των εταίρων και η αναποτελεσματικότητα της ελληνικής κυβέρνησης οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Όμως είμαστε απέναντι στο αδιέξοδο της ρήξης. Αυτή η θέση μας συνάδει με τις αρχές και προτάσεις μας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η δική μας θέση δεν ταυτίζεται με τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την χώρα στην κρίση και τα μνημόνια. Η τοποθέτηση μας συνοδεύεται με τη δική μας πολιτική πρόταση και όχι με το δημοψήφισμα που συσκοτίζει τις πολιτικές διαφορές και υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει φαινόμενα εθνικού διχασμού.
Τα Δημοψηφίσματα αποτελούν απαραίτητο εργαλείο δημοκρατικής και συμμετοχικής διαδικασίας στο στόχο για τη χειραφέτηση και μετεξέλιξη της κοινωνίας. Δεν μπορεί να αποτελούν εργαλείο εκβιαστικών και διχαστικών μηνυμάτων, που αντί να ενώνουν και να προχωρούν την κοινωνία, να λειτουργούν απλουστευτικά και επί της ουσίας συνθηματικά και πολωτικά με μόνο σκοπό να επιλύσουν πολιτικά αδιέξοδα.
Η Δημοκρατική Αριστερά ως υπεύθυνη δύναμη κάνει τις εξής προτάσεις για τις επόμενες ημέρες. Στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται πρέπει να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις ώστε να επιτύχουν μια μεταβατική συμφωνία. Η συμφωνία αυτή θα είναι εξ αντικειμένου μεταβατική και θα λύνει το θέμα της χρηματοδότησης της χώρας για το μεταβατικό διάστημα, θα περιγράφει το αναπτυξιακό πακέτο και το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους έως την εκπνοή του μεταβατικού διαστήματος. Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν ώστε άμεσα να υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία με ορίζοντα τριετίας, η οποία θα εγκριθεί από την ελληνική Βουλή και τα άλλα κράτη μέλη. Εμείς στη Δημοκρατική Αριστερά επιμένουμε για την επίτευξη συμφωνίας.
Σε κάθε περίπτωση η θέση μας για το δημοψήφισμα είναι ξεκάθαρη χωρίς αμφισημίες. ΝΑΙ στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη, ΝΑΙ στην ΛΥΣΗ και ΟΧΙ στη ρήξη.
Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη η παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και την ευρωζώνη και δεν συναρτάται με τις δυσκολίες από τους υπάρχοντες πολιτικούς συσχετισμούς που εμμένουν στην πολιτική της λιτότητας. Ο αγώνας για την αλλαγή στην Ε.Ε θα είναι διαρκείας και θα ευοδωθεί με την ισχυροποίηση των προοδευτικών δυνάμεων και στις άλλες χώρες. Με το δικό μας ΝΑΙ θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι πιστεύουμε ακράδαντα σε μία Ευρώπη με κοινωνικό πρόσωπο, κοινωνική συνοχή, με θεσμική ολοκλήρωση της πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης με δημοκρατικούς κανόνες, ευελιξία, ανοχή και αλληλεγγύη. ΝΑΙ για να είμαστε στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. όταν θα γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές στην Ε.Ε..”

Σχολιάστε