My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Δημαράς: Πρώτα το Περιβάλλον κι οι πολίτες

dimaras-tonikidis

“Η Ελλάδα είναι χώρα υπό κατοχή – Αντιμνημονιακή κυβέρνηση συνεργασίας, η λύση”. Τι είπε στη συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο Κιλκίς.

“Για μας το θέμα – μεταλλεία είναι καθαρό: Προηγούνται, η προστασία του Περιβάλλοντος κι η ψυχική υγεία των πολιτών. Είμαστε εναντίον κάθε εξορυκτικής δραστηριότητας, σε Κιλκίς, Χαλκιδική και Θράκη, χωρίς να τηρούνται αυτές οι προϋποθέσεις”. Το είπε ο Γιάννης Δημαράς απαντώντας σ` ερώτηση του ΚΙΛΚΙΣ24 κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε το μεσημέρι στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Ο πρόεδρος του ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ενημερώθηκε νωρίτερα απ` τον πρόεδρο του ΕΒΕ, Παύλο Τονικίδη, για τη λειτουργία του Επιμελητήριου και τα προβλήματα των επιχειρήσεων στο Κιλκίς, παρόντων των μελών του ΔΣ, Γεωργίας Κωλεσιώτου και Ανέστη Κωστίδη, καθώς και του διευθυντή, Γιώργου Ηλιάδη. Στη συνάντηση παρούσα ήταν κι η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, Αθηνά Χαραλαμπίδου, καθώς κι ο Κιλκισιώτικης καταγωγής βουλευτής Θεσσαλονίκης, Γαβρίλος Αβραμίδης, όπως κι ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς, Τάσος Αμανατίδης.

Ο κ. Δημαράς ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην τρικομματική συγκυβέρνηση και την τρόικα, κάνοντας λόγο για προέκταση της αγωνίας του ελληνικού λαού και σε θέματα εθνικά και για επίθεση του “γερμανικού ιμπέριουμ” ενάντια στο σύνολο του Ελληνισμού. “Η Ελλάδα είναι χώρα υπό κατοχή”, υπογράμμισε.

“Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης θα `πρεπε να δημοσιοποιήσουν τις κοινές θέσεις τους πριν απ` τις εκλογές, έτσι ώστε να έχουν την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση για τη συνεργασία τους. Μετεκλογικά δε, θα `πρεπε η κυβέρνηση να θέσει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, καθώς και άρθρων του Συντάγματος όπως πχ το 86 περί ευθύνης υπουργών”, είπε ο κ. Δημαράς.

Αναφερόμενος σε θέματα συνεργασιών, ο πρόεδρος του ΑΡ.ΠΟ. τόνισε ότι “από `δω και μπρος θα `χουμε κυβερνήσεις συνεργασίας”, προτείνοντας ως λύση τον σχηματισμό αντιμνημονιακής κυβέρνησης. Απ` ότι μάλιστα φάνηκε από απάντησή του σ` ερώτηση του ΚΙΛΚΙΣ24, καταλήγει δια της εις άτοπον απαγωγής, όπως είπε, σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Δημαράς τόνισε ότι οι δανειστές μας, θέλουν έναν λαό παράλυτο και φοβισμένο για να δέχεται κάθε μέτρο. Τάχθηκε πάντως υπέρ της Ε. Ένωσης και της Ευρωζώνης, αλλά όχι και υπέρ  του “ευρώ πάση θυσία”. Κατέληξε δε, με την πεποίθηση ότι “ήταν μεθοδευμένο να φτάσει η χώρα μέχρι εδώ προκειμένου να βάλουν χέρι στον πλούτο της”.

Αμέσως μετά, ο κ. Δημαράς και το κλιμάκιο που τον συνόδευε είχε συνάντηση με μέλη και φίλους του ΑΡ.ΠΟ. σε καφετέρια της πόλης.

Σχολιάστε