My Twitter Feed

7 Φεβρουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δηλώνουν έτοιμοι οι αγρότες! -

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, 2022

Δραματικό sos από κτηνοτρόφους -

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου, 2022

Τα δωρεάν τεστ σε Κιλκίς – Παιονία -

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου, 2022

“Όχι αιολικός σταθμός σε Μπέλλες” -

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου, 2022

Απάντηση Φραγγίδη σε Κιλτίδη -

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου, 2022

Επτά νέα έργα σε ΔΕ Αξιούπολης -

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, 2022

Χιονιάς σε Κρούσια και Πάικο -

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου, 2022

Έργα 256 χιλ. στη ΔΕ Γουμένισσας -

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου, 2022

Δηλώνουν έτοιμοι οι αγρότες!

*Συνέλευση στον Ευρωπό και συνάντηση με Γεωργαντά – Σιωνίδη.

Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν και οι αγρότες του νομού Κιλκίς μαζί μ` αυτούς της υπόλοιπης Κ. Μακεδονίας, καθώς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τη περασμένη εβδομάδα από τον αρμόδιο υπουργό κ. Λιβανό δεν ικανοποιούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο.

Στο νομό μας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου συνέλευση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας στον Ευρωπό, ενώ την επομένη εκπρόσωποι του Συλλόγου είχαν στην Αξιούπολη συνάντηση με τον υφυπουργό Γιώργο Γεωργαντά και τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη.

«Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον κ. Λιβανό κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος δεν είναι ευχαριστημένος. Είναι μέτρα χωρίς κόστος για την κυβέρνηση. Με το ΦΠΑ δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς ό,τι πληρώνουμε, το εισπράττουμε πίσω. Τα μέτρα δεν μας καλύπτουν, από την ώρα που δεν μπορούμε να ταΐσουμε τα ζωντανά μας. Είμαστε μείον 35% στην παραγωγή γάλακτος όλες οι μονάδες. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και η αγανάκτηση είναι έντονη απ’ όλους».

Τα ανωτέρω υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Αγροδιατροφικού Συλλόγου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης στο GRTimes.gr, προσθέτοντας ότι οι κινητοποιήσεις μάλλον θα γίνουν “διότι δεν πάει άλλο η κατάσταση”.

Σχολιάζοντας δε τη στάση που κρατάει η αστυνομία “όταν οι αγρότες διεκδικούν στους δρόμους καλύτερες ημέρες”, ο κ. Καρυπίδης τόνισε: «Τα μέτρα της αστυνομίας είναι απαράδεκτα και δεν υπάρχει κανένας σεβασμός, ενώ εμείς θέλουμε να κινητοποιηθούμε ειρηνικά, χωρίς να κλείσουμε δρόμους».

Με Γεωργαντά – Σιωνίδη

Ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς πραγματοποίησε προχθές Σάββατο συνάντηση στην Αξιούπολη με τη συντονιστική επιτροπή του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας, παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη.

Mετά το πέρας της συνάντησης, ο Υφυπουργός δήλωσε: “Οι αγρότες, μου παρουσίασαν τη δύσκολη συγκυρία για την αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα, λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους παραγωγής. Τους ενημέρωσα για τις τελευταίες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και τους διαβεβαίωσα ότι η παρακολούθηση του θέματος από τα αρμόδια υπουργεία είναι διαρκής. Θα συνεχίσουν να γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πρωτοφανούς παγκόσμιας κρίσης, προκειμένου να υποστηρίζεται ο κρίσιμος για τη χώρα πρωτογενής τομέας.”

Σχολιάστε