My Twitter Feed

23 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Δεσμεύσεις για έργα του νομού

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, έλαβε από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη δεσμεύσεις για σημαντικά έργα του νομού Κιλκίς, στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κ. Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 26 – 28 Μαρτίου.

Ο κ. Τονικίδης, ο οποίος συμμετείχε στο Συνέδριο καθ` όλο το τριήμερο, με την ομιλία του την Τρίτη έθεσε τα θέματα του διασυνοριακού ανταγωνισμού, του κομματιού της ΠΑΘΕ που διασχίζει το νομό μας, της σιδηροδρομικής σύνδεσης της ΒΙΠΕ Κιλκίς και των τελωνιακών μας σταθμών.

Με την τοποθέτηση του ενώπιον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας Γ. Δραγασάκη, του υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη και της υφυπουργού Οικονομικών Κατ. Παπανάτσιου, που βρίσκονταν στο πάνελ του Συνεδρίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου μας θέτοντας το θέμα του διασυνοριακού ανταγωνισμού αναφέρθηκε στη γνωστή μελέτη για τα καύσιμα, που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι η μελέτη έχει αποδείξει πως αν μειωθεί για τη περιοχή μας ο φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, έτσι ώστε να μην μεταβαίνουν συμπολίτες μας στη ΠΓΔΜ για την αγορά τους, τότε το ελληνικό Δημόσιο θα έβγαινε πολλαπλώς κερδισμένο. «Είναι ολέθριο να μην υιοθετείται αυτό το αποδεδειγμένο με ατράνταχτα στοιχεία συμπέρασμα της μελέτης», υπογράμμισε ο κ. Τονικίδης.

Με αφορμή και το τελευταίο πολύνεκρο δυστύχημα στη ΠΑΘΕ, ο κ. Τονικίδης τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο τμήμα της κύριας εθνικής οδού της χώρας μας, που διασχίζει το νομό μας.

Το αποτέλεσμα ήταν να δεσμευτεί άμεσα ο κ. Σπίρτζης για ένταξη του έργου μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο στο πρόγραμμα των ευρωπαϊκών δικτύων, προκειμένου να εκτελεστούν όλες οι απαραίτητες βελτιώσεις.

Μια ακόμα σημαντική δέσμευση του υπουργού Μεταφορών μετά από σχετική αναφορά του κ. Τονικίδη αφορούσε τη σύνδεση της ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου με το διερχόμενο σε απόσταση ενός μόλις χιλιομέτρου σιδηροδρομικού δικτύου. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο έργο ο κ. Σπίρτζης υποσχέθηκε να επισκεφτεί σύντομα το Κιλκίς, προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίησή του σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Με την ευκαιρία, ο κ. Τονικίδης αναφέρθηκε στον τεράστιο ρόλο που παίζει η πρότυπη, αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΠΕ Κιλκίς, στην προσέλκυση επενδύσεων στη Κ. Μακεδονία, τονίζοντας ότι η σιδηροδρομική σύνδεσή της θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη μέσω της διευκόλυνσης της μεταφοράς εμπορευμάτων από και προς τη χώρα μας. Επίσης αναφέρθηκε και στα προβλήματα των άλλων, μη θεσμοθετημένων “επιχειρηματικών πάρκων” στη Ν. Σάντα-Αγ. Παντελεήμονα. Για το θέμα αυτό δρομολογήθηκε συνάντηση με τον αρμόδιο Γεν. Γραμματέα κ. Λαμπριανίδη.

Τέλος, με παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών υπήρξε δέσμευση να ικανοποιηθεί άμεσα και το αίτημα του προέδρου του Επιμελητηρίου να υπάρξουν παρεμβάσεις και στους τελωνειακούς σταθμούς των Ευζώνων, της Δοϊράνης και της Ειδομένης, έτσι ώστε οι πύλες της χώρας μας για 8 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες κατ` έτος να αποκτήσουν την αρμόζουσα ευρωπαϊκή εικόνα.

Σχολιάστε