My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

“Δεν φτάνει η αλλαγή αρχηγού”

«Το ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογική του συντριβή, είναι ιδεολογικά αφοπλισμένο, πολιτικά εξαντλημένο και ταυτόχρονα κινείται στα όρια – δημοσκοπικά τουλάχιστον – της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης», δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης.

floridis-venizelosΜιλώντας στον Βήμα FM, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μπει «σε μια περιπέτεια εσωτερικών, ανταγωνιστικών διαδικασιών, οι οποίες θα το αποτελειώσουν. Εδώ ,τώρα, χρειαζόμαστε σοβαρές πολιτικές συμφωνίες και μια κοινή στάση, γιατί αυτές οι πολιτικές συμφωνίες είναι οι μόνες που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια αλλαγή».

Παράλληλα ο κ. Φλωρίδης πρότεινε το ΠΑΣΟΚ «να κάνει έναν απολογισμό στον κόσμο και στον εαυτό του για την περίοδο μέχρι την μέρα της χρεοκοπίας, από την περίοδο χρεοκοπία και μετά που είτε κυβέρνησε μόνο του είτε συγκυβέρνησε» και τόνισε ότι «οφείλει να προσδιορίσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την Ελλάδα, μέσα από το οποίο θα προσδιοριστεί και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στον πολιτικό χώρο ως η ευρωπαϊκή εκδοχή της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας».

Όπως ανέφερε το κρίσιμο είναι «να αποφασίσει τη μετεξέλιξή του, δηλαδή τη συμμετοχή του και τη συμβολή του στη δημιουργία ενός καινούργιου φορέα από την αρχή, από μηδενική βάση, στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού στην Ελλάδα. Το Συνέδριο πρέπει να βγάλει μια συλλογική ηγεσία που μεταβατικά θα μπορέσει να υλοποιήσει αυτή την απόφαση, απευθυνόμενο αξιόπιστα στις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου και να συγκροτήσουν το καινούργιο».

Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την προεδρία του Κινήματος, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Το θέμα της ηγεσίας δεν μπορεί να λυθεί αν δεν έχουμε μια πολιτική συμφωνία για το τι θέλουμε να κάνει. Το ΠΑΣΟΚ ήταν 45%, είναι 4,5% και τώρα δημοσκοπείται στο 2,5%. Είναι λοιπόν να σκέφτεται ότι με την απλή αλλαγή ενός αρχηγού, θα λύσει το πρόβλημά του; Όχι. Απαιτείται άλλου είδους συμφωνία».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε