My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Δεν υπάρχει οριστική απόφαση

Τόνισε η Λ. Κονιόρδου για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς – Γεωργαντάς: Το πρόβλημα ξεκίνησε από υπαλλήλους που δεν θέλουν να μετακινούνται.

(Βίντεο) “Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η απόφασή μας για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς”, υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, απαντώντας στη σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Γεωργαντά στη Βουλή.

Σημειώνοντας ότι το προηγούμενο σχέδιο για τον Οργανισμό του Υπουργείου, με το οποίο ιδρύονταν το 2014 Εφορείες Αρχαιοτήτων σ` όλους τους νομούς της χώρας, έγινε αντικείμενο αμφισβητήσεων, διαφωνιών και διαμαρτυριών, η κ. Κονιόρδου τόνισε ότι το νέο σχέδιο βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης.

“Θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι προτάσεις των τοπικών φορέων λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία για τη στήριξη των περιφερειακών δομών, μας απασχολεί πως η πολιτιστική μας κληρονομιά θα συνδιαλέγεται με τις τοπικές κοινωνίες και μας συγκινεί το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Κιλκίς να δημιουργηθεί ένα κέντρο που να προστατευτεί τη κληρονομιά μας”, υπογράμμισε η υπουργός.

Από τη πλευρά του ο βουλευτής Κιλκίς, τονίζοντας την ανάγκη να παραμείνει η Εφορεία, για την οποία υπάρχει αντικείμενο σοβαρής δραστηριότητας, υπογράμμισε ότι το αίτημα για συγχώνευσή της προέρχεται από κάποιους εκ των 17 υπαλλήλων που την στελεχώνουν, προκειμένου να μην μετακινούνται από τη Θεσσαλονίκη, στην οποία διαμένουν!

Παράλληλα, ο κ . Γεωργαντάς τονίζοντας ότι υπάρχει δημόσιο κτήριο που μπορεί να στεγάσει την υπηρεσία έτσι ώστε να μην χρειάζεται το Δημόσιο να καταβάλει τίμημα, ζήτησε από την υπουργό να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για συγχώνευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Δείτε το βίντεο της συζήτησης στη Βουλή

Σχολιάστε