My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Δεν στηρίχτηκαν οι δικηγόροι

Ενώ τα δικαστήρια δεν πρόκειται να επανέλθουν σε πλήρη λειτουργία πριν τα μέσα Ιουνίου, οι δικηγόροι αποτελούν τον μοναδικό κλάδο που δεν έχει άμεσα στηριχθεί οικονομικά από την Πολιτεία, καθώς ουδέποτε καταβλήθηκε η αποζημίωση ειδικού σκοπού για Μάρτιο και Απρίλιο, ύψους 800 ευρώ, όπως και η αποζημίωση για τους επιστημονικούς κλάδους για το μήνα Μάϊο, ύψους 800 ευρώ, που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς σε επιστολή του προς τους βουλευτές του νομού μας, την οποία κατέθεσε στους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης, αναφέροντας τα εξής:

“Σας προωθώ την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, με την οποία θέτουν το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης του κλάδου τους, καθώς η παύση κάθε επαγγελματικής τους δραστηριότητας, λόγω της πανδημίας, τους έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση, με μεγάλο μέρος εξ αυτών να αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές βιοτικές ανάγκες τους. Αποτελούν έναν κλάδο που δε στηρίχθηκε επαρκώς μέσα στην υγειονομική κρίση και παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη τα αιτήματά τους και να μας ενημερώσετε για τις δικές σας σχετικές αποφάσεις και ενέργειες”.

Η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου προς τους βουλευτές του Κιλκίς έχει ως εξής:

Κύριε Υφυπουργέ, κυρία και κύριε Βουλευτές.

Πλέον των δύο μηνών από το κλείσιμο των Δικαστηρίων, τα οποία δεν πρόκειται να επανέλθουν, στο πλαίσιο της νέας κανονικότητας, σε πλήρη λειτουργία πριν τα μέσα Ιουνίου, οι Δικηγόροι αποτελούμε τον μοναδικό κλάδο στην Ελλάδα της πανδημίας που δεν έχουμε άμεσα στηριχθεί οικονομικά από την Πολιτεία. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι έχουμε παύσει κάθε επαγγελματική μας δραστηριότητα, στερούμεθα κάθε εισοδήματος από την άσκηση του επαγγέλματός μας και μεγάλο μέρος συναδέλφων μας δεν δύναται να καλύψει βασικές βιοτικές ανάγκες τους.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, ύψους 800 ευρώ, που εξαγγέλθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ως μέτρο άμεσης οικονομικής στήριξης για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, που ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ, ουδέποτε μας καταβλήθηκε, ενώ καταβλήθηκε σε άλλους επαγγελματίες, χωρίς κανείς να μπορεί να αιτιολογήσει τη δυσμενή αυτή μεταχείριση εις βάρος των δικηγόρων. Αλλά και η εξαγγελθείσα, πάλι από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αποζημίωση για τους επιστημονικούς κλάδους για το μήνα Μάϊο, ύψους 800 ευρώ, δεν έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί.

Οι δικηγόροι είναι από τους κλάδους εκείνους, που διαχρονικά έχουν στηρίξει την Πολιτεία και την κοινωνία, ως προασπιστές των δημοκρατικών ελευθεριών και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι με την δυσμενή αυτή μεταχείριση, που μας επιφυλάσσει η Πολιτεία, επιδιώκεται η στοχοποίηση και η απαξίωση του δικηγορικού κλάδου. Η αξιοπρέπεια και η ανεξαρτησία των δικηγόρων, όπως και των δικαστών, αποτελούν εγγύηση μιας ορθής και αμερόληπτης Δικαιοσύνης, αναγκαίας προϋπόθεσης.”

Σχολιάστε