My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δεν πληρώθηκαν βιοκαλλιεργητές

Παρά το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνης δεσμεύτηκε ότι έως τις 30 Ιουνίου 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές των βιοκαλλιεργητών για το 2014 και ως το τέλος του έτους οι αντίστοιχες για το 2015 και το 2016, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά πληρωμή.

Το γεγονός, επισημαίνει ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς, ο οποίος είχε καταθέσει για το θέμα επίκαιρη ερώτηση, που συζητήθηκε στις 11 Μαίου, με τον κ. Τσιρώνη να προβαίνει στην ανωτέρω δέσμευση.

Στη σχετική δήλωσή του ο κ. Γεωργαντάς υπογραμμίζει ότι “για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση δείχνει ασυνέπεια σε μια υποχρέωση της και αφήνει εκτεθειμένους πολλούς παραγωγούς της χώρας οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι με τις υποχρεώσεις να τους πιέζουν” και ότι “η καθυστέρηση αυτή οδηγεί σε οικονομική καταστροφή τους βιοκαλλιεργητές”.

Η δήλωση:

Στις 11 Μαΐου 2017 συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση μου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με την καθυστέρηση πληρωμής των βιοκαλλιεργητών. Ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Τσιρώνης δεσμεύτηκε τότε ότι έως τις 30 Ιουνίου 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές για το 2014 και ως το τέλος του έτους οι πληρωμές για το 2015 και το 2016.

Παρά τη δέσμευση του Υπουργού εκείνη την ημέρα ότι η απαραίτητη ΚΥΑ από το Υπουργείο Οικονομικών είχε ήδη υπογραφεί δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα κανένα αποτέλεσμα. Ήδη έχουμε μπει στον Ιούλιο και όχι απλά δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή αλλά ούτε καν έχουν ζητηθεί οι σχετικές καταστάσεις από τις κατά τόπους ΔΑΟΚ. Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση δείχνει ασυνέπεια σε μια υποχρέωση της και αφήνει εκτεθειμένους πολλούς παραγωγούς της χώρας οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι με τις υποχρεώσεις να τους πιέζουν. Η καθυστέρηση αυτή οδηγεί σε οικονομική καταστροφή τους βιοκαλλιεργητές οι οποίοι εμπαίζονται εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Πότε θα σταματήσει αυτή η κοροϊδία;

Πότε ένας Υπουργός αυτής της Κυβέρνησης θα τηρήσει το λόγο του;

Η ευθύνη τους ειδικά για τις πληρωμές του 2014 ξεπερνάει τα όρια της απλής ασυνέπειας και αγγίζει τα όρια της ποινικής ευθύνης.

Σχολιάστε