My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Δεν κλείνει ούτε υποβαθμίζεται”

Το Τ.Ε.Ι. Κιλκίς δεν κλείνει ούτε υποβαθμίζεται, αντίθετα αναβαθμίζεται και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό των σχολών του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Παράλληλα αυξάνονται τα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του υπό ίδρυση τμήματος. Επίσης, εξετάζεται η δημιουργία καινούριων, καινοτόμων τμημάτων με ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Αυτά υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συνάντηση που είχαν μέλη της Επιτροπής Παιδείας της ΝΕ στις 29 Αυγούστου στο Υπουργείο Παιδείας με τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του ΚΙΛΚΙΣ24 (ΕΔΩ).

Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Κιλκίς τονίζει επίσης ότι

  • Στο κτήριο του Τ.Ε.Ι., παράλληλα με τα τμήματα και σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό θα προστεθούν διετείς σχολές (Κ.Ε.Ε) σχετικές με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
  • Το κτήριο του Τ.Ε.Ι. καθώς κι άλλα κτήρια και υποδομές της περιοχής να αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
  • Ο τρόπος λειτουργίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου και των τμημάτων που θα λειτουργήσουν σε αυτό, θα ανακοινωθούν μέχρι τον Οκτώβρη.

Η ανακοίνωση κλείνει ως εξής:

“Τα μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς τόνισαν ότι η περιοχή έχει ιδιαίτερη ανάγκη αναβάθμισης, και η τοπική οικονομία την λειτουργία των τμημάτων με όραμα καινοτομία και πρωτοπορία. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα πλεονεκτήματα του νομού, όπως είναι η σύνδεση της πόλης με την Θεσσαλονίκη με νέα οδική αρτηρία, καθώς και η δυνατότητα σύνδεσης του κτηρίου με τον αγωγό φυσικού αερίου με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.

Τέλος, έγινε πρόταση προς τον Υπουργό να εξεταστεί η ένταξη στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου η χρήση του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων και του Εργαστηρίου Θέρμης ως χώρων εκπαιδευτικών σεμιναρίων, πρακτικής άσκησης και αξιοποίησής τους από ερευνητικά κέντρα. Η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και η υλοποίησή της θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στην ολοκληρωμένη λειτουργία του ΒΒΚΚ όσο και στην τοπική κοινωνία.”

Σχολιάστε