My Twitter Feed

6 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αποχή και δικηγόρων του Κιλκίς -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Τι λέει η ΕΠΣΚ για τον επίμαχο αγώνα -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Aναστάτωση στους ανασφάλιστους -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Τραγικό δυστύχημα στο Λιμνότοπο -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Ενίσχυση 45 εκ. για τις ζωοτροφές -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Δωρεάν τεστ στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Κατεβάζουν ρολά κι οι έμποροι -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν σύνεδροι -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Δεν είστε ευτυχισμένοι;

…Είστε αχάριστοι!

Του Τάσου Παππά.


Πέθαναν χιλιάδες άνθρωποι γιατί δεν είχαμε αρκετές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Είμαστε τυχεροί γιατί είχαμε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί αν κυβερνούσαν οι άλλοι, οι ακροαριστεροί κατσαπλιάδες, οι νεκροί θα ήταν περισσότεροι. Δεν έχει καμιά σημασία που ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει τέσσερις φορές τη λήξη της πανδημίας. Δεν έχει καμιά σημασία που διαψεύστηκε και τις τέσσερις φορές.

Δεν έχει καμιά σημασία που «άδειασε» τον πρωθυπουργό ο πιο στενός συνεργάτης του για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ. Δεν έχει καμιά σημασία που αυτοί οι εθνομηδενιστές και διάφοροι άλλοι αριστεριστές στον χώρο της Υγείας φώναζαν και πίεζαν για ενίσχυση του ΕΣΥ και κατέθεταν προτάσεις. Είμαστε τυχεροί που δεν τους είχαμε στο κεφάλι μας.

Θριαμβεύει η ακρίβεια, επελαύνει ο πληθωρισμός, εκτοξεύτηκαν το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος, απογειώνονται τα ελλείμματα; Είμαστε τυχεροί που κουμάντο κάνουν στη χώρα οι ιδιοκτήτες της με επικεφαλής τον λαοπρόβλητο αρχηγό τους. Δεν έχει καμιά σημασία που ο προπαγανδιστικός συρφετός της κυβέρνησης μας είχε ζαλίσει τα αυτιά με καθησυχαστικές δηλώσεις ότι πρόκειται για παροδικά φαινόμενα. Δεν έχει καμιά σημασία που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός έσκασαν μύτη (και τι μύτη, προβοσκίδα ολάκερη) πολύ πριν επιτεθεί ο Πούτιν στην Ουκρανία. Δεν έχει καμιά σημασία που οι επικίνδυνοι δημαγωγοί της Αριστεράς εισηγούνταν μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να προστατευθούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Δεν έχει καμιά σημασία που ο δικός μας δεδομένος και προβλέψιμος πρωθυπουργός δεν τόλμησε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ισπανού Σάντσεθ και του Πορτογάλου Κόστα, που πέτυχαν την εξαίρεση των χωρών τους στο θέμα της ενέργειας και εφαρμόζουν πολιτικές που ανακουφίζουν τους αδύναμους.

Για την παράταξη που εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια και φανατισμό ιερομόναχου το τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», οι μόνες ομάδες που είναι ευάλωτες, που είναι αδύναμες και χρειάζονται στοργή και τη γνωστή κρέμα που λέει η διαφήμιση είναι οι ολιγάρχες (ντόπιοι και ξένοι), οι φίλοι, οι συγγενείς και οι κουμπάροι των δικών της παιδιών. Οι ολιγάρχες έχουν διαθέσει τα μέσα ενημέρωσης στην υπηρεσία της κυβέρνησής μας, προσφέρουν από το… υστέρημά τους για να ξεπληρώσει το κόμμα τα χρέη του και δεν γίνεται να τους αφήσουμε να παλεύουν μόνοι τους εναντίον των εσωτερικών εχθρών που δεν λένε να βάλουν μυαλό και επιμένουν να συκοφαντούν το σύμπαν όλο.

Εχουμε πόλεμο στην ευρύτερη γειτονιά μας; Ευτυχώς που έχουμε δεξιά κυβέρνηση και πρωθυπουργό που νοιάζεται για τα συμφέροντα της πατρίδας και έχει ταχθεί χωρίς αστερίσκους με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Φαντάζεστε να κυβερνούσαν οι άλλοι, οι τρισκατάρατοι; Θα μας είχαν φλομώσει με συνθήματα εναντίον του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και δεν αποκλείεται να είχαν στείλει εκστρατευτικό σώμα για να βοηθήσει τους Ρώσους να καταλάβουν ολόκληρη την Ουκρανία.

Δεν έχει καμιά σημασία που η Νέα Δημοκρατία είναι αδελφό κόμμα με το κόμμα του Πούτιν. Δεν έχει καμιά σημασία που η κυβέρνηση του Τσίπρα απέλασε Ρώσους διπλωμάτες γιατί υποψιαζόταν πως προσπαθούσαν να εμποδίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτή τη συμφωνία που πολέμησε με όλα τα μέσα η ελληνική Δεξιά, συντασσόμενη έτσι εμμέσως πλην σαφώς με τη στρατηγική του Ρώσου προέδρου στο συγκεκριμένο θέμα.

Ολα αυτά και πολλά άλλα δεν έχουν καμιά σημασία. Το είπε ο υπουργός Αναπτύξεως (;) που μαθαίνει τα παιδιά αρχαία ιστορία και διδάσκει δημοσιογραφία στους δημοσιογράφους, κυρίως εκείνους που τολμούν να αμφισβητήσουν τις απόψεις του. Κάθε αμφιβολία για τις προθέσεις του είναι ύποπτη. Ρίχνει νερό στον μύλο του λαϊκισμού, του χτεσινού, του σημερινού και του αυριανού εχθρού της δημοκρατίας.

Ανάγωγα

Στην Ουγγαρία οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω. Ο Μακρόν καλεί τους οπαδούς του να μην πιστεύουν τις δημοσκοπήσεις και τους θυμίζει το στραπάτσο των εταιρειών με το δημοψήφισμα για το Brexit. Κρατήστε λοιπόν αποστάσεις ασφαλείας γιατί καραδοκούν εκπλήξεις. Για άλλους ευχάριστες, για άλλους δυσάρεστες.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε