My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Δεν γινόμαστε κανονικό κράτος”

(Ηχητικό) Ο Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός αθλητισμού για 18 μήνες (2000-2001), μίλησε στον Sentra 103,3 και την εκπομπή «Flashback» με τον Στράτο Σεφτελή για την «Παράγκα Νο1» και όσα συμβαίνουν μέχρι και σήμερα.

giorgos_floridis«Βρισκόμαστε ξανά μπροστά στα ίδια φαινόμενα. Δεν μπορούμε να γίνουμε κανονικό κράτος σε κανέναν τομέα. Δεν αλλάζουν νοοτροπίες και δομές. Κυριαρχεί το πελατειακό σύστημα», δήλωσε αρχικά.

Για την δική του προσπάεια όταν ήταν στο υπουργείου αθλητισμού ανέφερε: «Με είχε καλέσει ο Σημίτης να αναλάβω γιατί είχαμε μείνει πίσω στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ μου είχε πει για το ποδόσφαιρο: «Υπάρχει πολλή βρωμιά στον χώρο, δες τι μπορείς να κάνεις». Έβλεπα τότε πως υπήρχε ένα σάπιο σύστημα με εξωφρενικές διαστάσεις. Το πρόβλημα βέβαια ήταν εντοπισμένο σε ένα σημείο, στον έλεγχο της διαιτησίας. Από την Δ’ εθνική που υπήρχε τότε, έως την Α’, γινόταν χαμός. Είχαμε ένα διεφθαρμένο, εξαγορασμένο, καθοδηγούμενο σύστημα. Ήταν φρίκη! Έπρεπε λοιπόν, να αλλάξει θεμελιακά. Προσπάθησα, παρά τις γνωστές αντιδράσεις να το αλλάξω, αλλά αυτό το μόρφωμα που υπάρχει μέχρι σήμερα, η ΕΠΟ, κίνησε θεούς και δαίμονες.

Πήγε στη FIFA και μας απείλησαν με αποκλεισμούς… Και να ξέρετε πως στη FIFA, η αντίληψή τους δεν διαφέρει από τους δικούς μας. Έχουν κι εκεί ένα κλειστό, αντιδημοκρατικό και διεφθαρμένο μέχρι τα μπούνια σύστημα. Εγώ τότε πρότεινα στην Ευρωπαϊκή Ένωσης, επί γαλλικής προεδρίας, να συνταχθεί ένα πρωτόκολλο για τον αθλητισμό το οποίο και έγινε στην Συνθήκη της Νίκαιας και λέει πως τα κράτη έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να επεμβαίνουν όταν υπάρχει πρόβλημα. Από τότε ξεκίνησε η αντιπαράθεση. Όταν η FIFA αποφάσισε, χωρίς να το ανακοινώσει, την αποβολή των ελληνικών ομάδων, ζήτησα να ενεργοποιηθεί η Ένωση.

Τότε, ο Μόντι (σ.σ. ο μέχρι πρόσφατα Ιταλός Πρωθυπουργός), μίλησε με τον Μπλάτερ και του είπε πως αν επιχειρούσε να αποκλείσει τις ελληνικές ομάδες, θα προσέφευγε η ευρωπαϊκή επιτροπή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Ανάγκασε λοιπόν, τον Μπλάτερ να υποχωρήσει και έγινε τριμερής συνάντηση με την FIFA, την ΕΠΟ και την ελληνική κυβέρνηση. Εκεί λοιπόν, είπα πως πρέπει να αλλάξει η ελληνική διαιτησία. Η FIFA όρισε τότε έναν εκπρόσωπό της, τον Φρανσουά Φρανσουά Φαγιάρ, αυτός που είχε κλείσει φυλακή τον Ταπί και είχε υποβιβάσει την Μαρσέιγ, να έρθει στην Ελλάδα.

Όταν ήρθε και του πρότεινα το σχέδιο, στο οποίο καταργούσα τα πάντα, το έκανε δεκτό. Πρότεινα την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τη διαιτησία, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η ΕΠΟ αντιδρούσε λυσσαλέα. Ο Φαγιάρ, όμως, το δέχτηκε και επέβαλε στην ΕΠΟ την άποψή του. Το ψηφίσαμε στη Βουλή και τότε έγινε η μεγάλη εκκαθάριση. Πολυάνθρωπες επιτροπές καταργήθηκαν και αντικαταστάθηκαν από μια Τριμελή Επιτροπή Διαιτησίας που ανέλαβε να αλλάξει τα πάντα και τελικά καθάρισε όλες τις συμμορίες.

Οι Μπίκας-Τεβεκέλης-Γιαννόπουλος έκανε εξαιρετική δουλειά. Διέγραφαν κάθε εβδομάδα και από έναν διαιτητή. Μου έλεγαν «μα, δε θα μείνει κανείς στο τέλος» και τους έλεγα να συνεχίσουν! Όμως αυτό, κράτησε λίγο. Εγώ μετακινήθηκα στο υπουργείο οικονομικών, ενώ όταν τελείωσε η θητεία της πρώτης τριμελούς επιτροπής διαιτησίας, άρχισαν πρώτα οι αντικαταστάσεις και μετά η αύξηση του αριθμού των μελών της. Φαινόταν ότι το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει καθαρούς κανόνες εσαεί».

Για όσα συμβαίνουν σήμερα σχολίασε μεταξύ άλλων: «Πλέον έχουμε σε απευθείας μετάδοση την σαπίλα με τους πρωταγωνιστές να κάνουν φρικαλέες δηλώσεις ο ένας για τον άλλον. Το κατηγορητήριο που βγήκε είναι βαρύ και δείχνει πως έχει γίνει μια δουλειά αρκετά υποδειγματική. Δεν ξέρω πού θα οδηγήσει δικαστικά αυτό. Θα κρατήσει αρκετά γιατί δεν μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα όσο θα θέλαμε. Φαίνεται να υπάρχει αρκετό αποδεικτικό υλικό και ευχόμαστε να οδηγήσει κάπου. Αν υπάρχει δίωξη και δεν είναι ένα πόρισμα μόνο, δεν καταλαβαίνω τους λόγους να μην ανακοινώνονται τα ονόματα των 16».

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Γιώργος Φλωρίδης στον Sentra 103,3

Σχολιάστε