My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Δεν αφήνουν τη May να πάει σε Σκουριές

mayΑκυρώθηκε η συνάντηση της βουλευτού του καναδικού Κοινοβουλίου, επικεφαλή του κόμματος των Πράσινων και μια από τις πλέον γνωστές περιβαλλοντολόγους της χώρας, Elizabeth May, με εκπροσώπους της “Ελληνικός Χρυσός” στις Σκουριές.

Η βουλευτής, που βρίσκεται στην Ελλάδα προσκεκλημένη των Οικολόγων Πράσινων, συμμετείχε σήμερα Τετάρτη σε εκδήλωση στην Ιερισσό παρουσία μελών των Οικολόγων Πράσινων από βαλκανικές χώρες, ενώ αύριο Πέμπτη επρόκειτο να συναντηθεί με εκπροσώπους της «Ελληνικός Χρυσός» και των εργαζομένων στα ορυχεία, αλλά σύμφωνα με μέλη της συνοδείας της, η εταιρεία ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει αρχικά.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Γεωργαντζής, δικαιολόγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τη ματαίωση της επίσκεψης ως εξής: «Επρόκειτο να γίνει η επίσκεψη της κ. Μέι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις Σκουριές, αλλά επειδή συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές στο Χοντρό Δέντρο, με αφορμή την παρουσία της, η εταιρεία αποφάσισε ότι δεν θα γίνει ‘κομμάτι’ αυτής της επικοινωνιακής καμπάνιας από πλευράς των αντιδρώντων στη μεταλλευτική δραστηριότητα. Για τον λόγο αυτό και παρά την καλή διάθεση της εταιρείας, η επίσκεψη ακυρώθηκε.»

Να σημειωθεί ότι το όχημα στο οποίο επέβαινε η κ. Μέι επιχείρησε να προσεγγίσει το σημείο όπου θα γίνουν εργασίες εξόρυξης στις Σκουριές, ωστόσο καθ’ οδόν ακινητοποιήθηκε, καθώς εκείνη τη στιγμή μια μπουλντόζα πραγματοποιούσε εργασίες στο δρόμο.

Από την πλευρά των εργαζομένων στην εταιρεία επισημαίνεται ότι, καθώς ο δρόμος είναι υπό κατασκευή, οι τεχνικοί που είναι υπεύθυνοι για τις εργασίες έκριναν πως έπρεπε να κλείσει για μισή ώρα, όπως κι έγινε. Τελικά, ύστερα από παρέμβαση της αστυνομίας, ο δρόμος άνοιξε και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.

Σχολιάστε