My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Δεν έχουν τον Θεό τους!

Του Τάσου Παππά.


Με το κλασικό God bless America (Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική) έκλεισε ο πρόεδρος Τραμπ το διάγγελμά του προχθές. Αρνιόταν πεισματικά να πάρει μέτρα υποτιμώντας τον κίνδυνο, συνέχιζε κανονικά την προεκλογική καμπάνια του (υπάρχουν και οι εκλογές), αρνιόταν πεισματικά να κάνει το τεστ, αν και είχε έρθει σε επαφή με ανθρώπους που είχαν μολυνθεί, εμφανιζόταν άνετος, σίγουρος και ατρόμητος για να δίνει το παράδειγμα στην κοινωνία, διαβεβαίωνε τους υπηκόους του ότι η χώρα είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει την απειλή και συνεπώς δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Οταν όμως είδε ότι η πανδημία ακούμπησε τη χώρα του και έπληξε ανελέητα τις αγαπημένες του αγορές, πανικοβλήθηκε. Και το τεστ έκανε (τέρμα οι ψευτομαγκιές). Και την απόφαση της FED (δεν γουστάρει την αυτονομία της και συχνά της επιτίθεται) να ρίξει τα επιτόκια και να ενισχύσει με γενναίες δόσεις ρευστότητας την οικονομία χαιρέτισε. Και τα σύνορα με την Ευρώπη έκλεισε. Και προσπάθησε να αγοράσει το ερευνητικό πρόγραμμα γερμανικής εταιρείας για την παρασκευή εμβολίου (προφανώς για να το μοσχοπουλήσει μετά εκβιάζοντας τις κυβερνήσεις των συμμαχικών (;) κρατών). Και στον Θεό απευθύνθηκε για να προστατεύσει την Αμερική. Ωραιότατη κωλοτούμπα.

Για την ώρα πάντως κρατήθηκε και δεν ακολούθησε το παράδειγμα του μικρού (όνομα και πράμα) Μπους, ο οποίος (ο αθεόφοβος!) είχε ενημερώσει τον πλανήτη ότι την απόφασή του να εισβάλει στο Ιράκ την είχε συζητήσει με τον Υψιστο και είχε λάβει την έγκρισή του. Τόσο θεομπαίχτης. Το ερώτημα πάντως που προκύπτει είναι από ποιον Θεό ζήτησε ο Τραμπ να ευλογήσει την Αμερική; Ο δικός του Θεός, ο Μαμωνάς, μάλλον δεν μπορεί να βοηθήσει. Δεν είναι δουλειά του να σώζει ζωές. Η δουλειά του είναι να γεμίζει τις τσέπες των πιστών του, αδειάζοντας τις τσέπες των φτωχών και των άτυχων. Στην παρούσα φάση κι αυτός στήριξη χρειάζεται από τα κράτη για να σωθεί με τις λιγότερες απώλειες ώστε να επιστρέψει δριμύτερος στην αποστολή του. Την απληστία.

Αρα σε ποιον Θεό απευθύνθηκε ο Τραμπ; Δεν πιστεύουν όλοι οι Αμερικανοί στον ίδιο Θεό. Σε άλλο Θεό πιστεύουν οι Εβραίοι, σε άλλον οι μουσουλμάνοι, σε άλλον οι Κινέζοι, σε άλλον οι ινδουιστές (απ’ όλους έχει η Αμερική). Ακόμη και κείνοι που πιστεύουν στον ίδιο Θεό (οι καθολικοί, οι προτεστάντες, οι ευαγγελικοί, οι ορθόδοξοι) έχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους. Μοιάζουν με λεπτομέρειες σ’ έναν μη μυημένο στις δογματικές διαφορές, αλλά δεν είναι. Ενίοτε οι εκπρόσωποί τους αλληλοκατηγορούνται για λανθασμένη ερμηνεία των ιερών γραφών, για εσκεμμένη παραποίηση του λόγου του Ιησού και των Αποστόλων, ακόμη και για σοβαρές αποκλίσεις που αγγίζουν τα όρια της αίρεσης.

Οπότε; Ποιων ο Θεός να παρέμβει; Και με τους άθεους τι γίνεται; Με τους αγνωστικιστές; Θα μείνουν εκτός προστασίας; Πολλοί από αυτούς όμως είναι περισσότερο τίμιοι, ηθικοί και αλληλέγγυοι στους πάσχοντες συνανθρώπους τους (το μήνυμα όλων των θρησκειών) από διάφορους που υποδύονται τους ευσεβείς δημοσίως, μιλούν συνεχώς για τον Θεό, αλλά ιδιωτικώς έχουν παραβιάσει τις εννιά από τις δέκα εντολές -για το «ου φονεύσεις» μην παίρνετε όρκο. Ο Θεός, ο όποιος Θεός, δεν ευθύνεται για την πανδημία. Εργο ανθρώπων είναι. Εκτός αν πιστέψουμε τους φανατικούς που λένε ότι ο Θεός έστειλε τη συμφορά για να εκδικηθεί το δημιούργημά του επειδή έχει ξεφύγει από τον σωστό δρόμο ή, στην καλύτερη εκδοχή, για να δοκιμάσει την πίστη του. Στις μέρες μας, εκτός από την πατριδεμπορία, ανθεί και το θρησκεμπόριο. Και στην Ελλάδα.

Ανάγωγα

Νικήτας Κακλαμάνης στην ΕΡΤ: «Τα νεοφιλελεύθερα “παπαγαλάκια” που έγραφαν τόσα χρόνια σχετικά με το δημόσιο σύστημα Υγείας, ελπίζω όταν θα ξεπεραστεί αυτή η κρίση να μην ξαναπιάσουν την πένα τους για να γράψουν τα ίδια. Αν δεν υπήρχε το ΕΣΥ, με τα προβλήματά του, αλλά με τους ήρωες γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους, δεν ξέρω αν θα μιλάγαμε σήμερα». Τέτοιοι υπάρχουν και στην κυβέρνηση, κ. Κακλαμάνη. Ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε