My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΔΕΘ με ξένα κόλλυβα

Του Κώστα Βαξεβάνη


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να έχει κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του για την πολιτική που θα ακολουθήσει, αλλά πολιτική δεν έχει παράξει ακόμη

Θα μπορούσε κάποιος να κρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί μερικές μέρες αφότου ανέλαβε την εξουσία, δεν έλυσε για παράδειγμα τα ελληνοτουρκικά θέματα; Ποιος ανόητος, με όποια πολιτική ένταξη θα μπορούσε να το απαιτήσει αυτό;

Από την ημέρα που ο νέος πρωθυπουργός πέρασε την πόρτα του Μαξίμου, έχουν περάσει ακριβώς δύο μήνες. Καλά καλά δεν πρόλαβε να βάλει το ταμπελάκι «πρωθυπουργός» στο γραφείο του και να αερίσει τα γραφεία που μύριζαν τσιγαρίλα από τους Συριζαίους οι οποίοι δεν είναι σαν το Μαρινάκη που και να καπνίζει πούρο μέσα στη μούρη του Βορίδη, μυρίζει λεβάντα και γιασεμί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να έχει κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του για την πολιτική που θα ακολουθήσει, από την πρώτη μέρα, αλλά πολιτική δεν έχει παράξει ακόμη σε βαθμό που να τον χρεώσει κάποιος γιατί έριξε έξω τη χώρα ή γιατί την έσωσε.

Μπορεί να θέλει να αδειάσει ή να γεμίσει ταμεία, να σώσει ή να καταστρέψει τον κόσμο, αλλά μέχρι εκεί. Για όποιον καταλαβαίνει και δεν αντιλαμβάνεται την πολιτική ως ματς Παρνασσαϊκός-Καρδιτσαϊκός, η γαλαντομία του Κυριάκου στη ΔΕΘ, ήταν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Η μείωση του φορολογικού συντελεστή για επιχειρήσεις και εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, δεν είναι μέτρο που παίρνει επειδή κατάφερε να γεμίσει την μπάνκα του κράτους για τον απλό λόγο ότι δεν είχε σχέση με αυτή. Άλλος κυβερνούσε και άλλος μάζεψε αυτά τα λίγα έστω που δίνει. Οι επιστροφές λοιπόν στην κοινωνία ή στην μεσαία τάξη όπως αρέσκεται να λέει, προκύπτουν γιατί άλλος εφάρμοσε οικονομική πολιτική βγάζοντας μάλιστα τη χώρα από τα μνημόνια.

Ο Μητσοτάκης όμως δεν έκανε μόνο την απρέπεια να αποκρύψει πως όσα δίνει είναι αποτέλεσμα την Οικονομικής πολιτικής του Σύριζα την οποία μάλιστα αποκαλούσε καταστροφική πριν βάλει το χέρι στο ταμείο για να μοιράσει την «καταστροφή». Κάνει κάτι άθλιο πολιτικά και ηθικά. Έχοντας τη δυνατότητα, μέσα από την μιντιακή υπεροπλία και τις πλάτες των καναλαρχών και του χορηγού Μαρινάκη να διαβεβαιώσει πως ο γάιδαρος πετάει, εξαγγέλλει μέτρα, τα οποία έχει ψηφίσει κιόλας η προηγούμενη κυβέρνηση και τα παρουσιάζει ως δικά του. Είπε λοιπόν στη ΔΕΘ πως μείωσε τον ΕΝΦΙΑ και πως δημιούργησε το μέτρο των 120 δόσεων. Εξήγγειλε νόμους του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη μεριά δεν εξήγγειλε τις προεκλογικές δεσμεύσεις για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, την κατάργηση της προκαταβολής φόρου στο 50% και φυσικά το φλέγον, την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2,5% που ήδη είχε απορρίψει όταν την δρομολόγησε ο Τσίπρας για να την διεκδικήσει όπως διαβεβαίωνε αυτός.

Δηλαδή ο Μητσοτάκης αφενός έκανε τις παραδοχές πως η Οικονομία όπως διαμορφώθηκε επί διακυβέρνησης Σύριζα δημιούργησε ένα «ταμείο προσφορών» και δεν ήταν μια καταστροφική πορεία όπως διαβεβαίωνε, ενώ από την άλλη παρότι τεχνοκράτης και ειδικός επί της Οικονομίας, δεν τόλμησε να διαβεβαιώσει για κανέναν μακρόπνοο μέτρο για τη χώρα. Θα μου πείτε ναι αλλά η Μαρέβα άνοιξε φύλλο μπροστά στις κάμερες και ο ίδιος είπε αποφθέγματα που πάνε Γ(κ)άντι στην τάση του να προσπαθεί να εντυπωσιάσει γκουγκλάροντας fake τσιτάτα.

Η μόνη πράξη οικονομικής φύσεως που έχει υπογράψει πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους τελευταίους μήνες  είναι η αίτησή του να αποζημιωθεί με δυό χιλιάδες ευρώ από τον ΕΛΓΑ ως πλημμυροπαθής. Για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε