My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Δήμος Παιονίας: Απώλεια εσόδων

Το ποσό των 645.626 ευρώ φτάνουν οι βεβαιωμένες οφειλές προς το Δήμο Παιονίας από παραβάσεις του ΚΟΚ, που κάνουν διερχόμενα φορτηγά διεθνών μεταφορών.

Το σημαντικό αυτό θέμα για τα οικονομικά του δήμου, επαναφέρει ο δήμαρχος, Χρήστος Γκουντενούδης, με έγγραφό του προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με το οποίο τάσσεται υπέρ της επίλυσης του προβλήματος μέσω νομοθετικής ρύθμισης.

ntalika-fortigo-001Στο  έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι στα όρια του Δήμου μας, στην Εθνική οδό (ΠΑΘΕ) Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων σημειώνονται καθημερινά παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. κυρίως από διερχόμενα φορτηγά διεθνών μεταφορών οι οποίες αποστέλλονται προς βεβαίωση και είσπραξη στο Δήμο μας. Τα περισσότερα εξ’ αυτών παραμένουν βεβαίως απλήρωτα αφού δεν υπάρχει δυνατότητα ακινητοποίησης του οχήματος (ή του οδηγού) μέχρι την καταβολή του επιβληθέντος προστίμου.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι σήμερα στο Δήμο μας να έχουν συσσωρευτεί οφειλές ύψους 645.626 ευρώ χωρίς να υπάρχει δυνατότητα είσπραξής των. Σημειωτέον ότι σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για τα ίδια φορτηγά που διέρχονται προς το εξωτερικό.

Πέραν του σημαντικού μέρους που είναι η απώλεια των εσόδων, όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 277 ν. 3852|2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) η ολιγωρία στην είσπραξη των εσόδων μπορεί να επιφέρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στους υπευθύνους.

Στο άρθρο 14 ν. 3897/2010 (Σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφαλείας και άλλες διατάξεις) προβλέπεται η διαδικασία ακινητοποίησης οχήματος και απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα σε περιπτώσεις μη καταβολής επιβληθέντος προστίμου από όργανα του Δημοσίου.

Επειδή ο Δήμος μας αποτελεί την πύλη Εισόδου – Εξόδου από τη χώρα (τελωνείο Ευζώνων) θα μπορέσει να δοθεί δυνατότητα είσπραξης των οφειλών αυτών, εάν με νομοθετική παρέμβαση μπορέσουν να ενταχθούν και οι οφειλές προς τους Δήμους (από παραβάσεις Κ.Ο.Κ.) στις διατάξεις του άρθρου Η ν. 3852|2010 (άμεση ακινητοποίηση οχήματος και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα εάν δεν καταβληθεί το πρόστιμο).

Σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει κανένας τρόπος τακτοποίησης του ζητήματος ενώ συνεχίζουν στον ίδιο βαθμό οι παραβάσεις από τους ίδιους συνήθως διερχόμενους οδηγούς ξένων φορτηγών οχημάτων οι οποίοι για το λόγο του ότι δεν υφίστανται κυρώσεις, αγνοούν επιδεικτικά την κείμενη νομοθεσία.

Επειδή το πρόβλημα είναι εντονότατο στην περιοχή, παρακαλούμε να κινηθούμε προς την κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος, μέσω νομοθετικής ρύθμισης».

Σχολιάστε