My Twitter Feed

19 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Παιονίας: Άμεσος κίνδυνος στάσης πληρωμών!

Ο κίνδυνος να κηρύξει ο Δήμος Παιονίας στάση πληρωμών τον Νοέμβριο, είναι πλέον κάτι περισσότερο από υπαρκτός! Αυτό προκύπτει απ` τα λόγια του ίδιου του δημάρχου, Αθ. Λαπόρδα, ο οποίος μιλώντας πριν λίγες μέρες στους εργαζόμενους του δήμου είπε ότι τα οικονομικά του δήμου Παιονίας επαρκούν πλέον μόνο για πληρωμές  μισθών μέχρι τον Οκτώβριο!

Ανάλογη συνάντηση είχε κι ο τελών εν αργία δήμαρχος Κιλκίς, Ευ. Μπαλάσκας, με τους εργαζόμενους του δήμου, στους οποίους έκανε λόγο για άσχημη οικονομική κατάσταση χωρίς ωστόσο ν` αναφερθεί σε πιθανή στάση πληρωμών. Και οι δυο δήμαρχοι του νομού μας, ζήτησαν απ` τους εργαζόμενους να κάνουν οικονομίες στη χρήση αναλώσιμων υλικών, με στόχο να περιοριστούν τα λειτουργικά έξοδα των δήμων.

Στάσεις πληρωμών

Στο μεταξύ, τον πήχυ των 40 δήμων που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνη, θα κηρύξουν στάση πληρωμών το Σεπτέμβριο, τετραπλασιάζει για τον Οκτώβριο ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Δ. Τσιαντής που επεξεργάστηκε και τα σχετικά στοιχεία.

Με δήλωσή-βόμβα στηνaftodioikisi.gr ο κ. Τσιαντής κρούει ακόμη πιο δυνατά τον κώδωνα του κινδύνου που είχε «χτυπήσει» κατά τη συνάντησή της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό ο Κ. Ασκούνης, λέγοντας ότι αν συνεχιστεί η σημερινή υποχρηματοδότηση περισσότεροι από ένας στου οκτώ δήμοι (ποσοστό 12%) δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και προμηθευτές:

«Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση οι μισοί δήμοι (σ.σ. περίπου 160) θα έχουν άμεσο πρόβλημα ρευστότητας τον Οκτώβριο εάν δεν ληφθούν υπόψη οι προτάσεις της ΚΕΔΕ και οι 15 προτάσεις της οικονομικής επιτροπής της ΚΕΔΕ», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ.

Μάλιστα στην ίδια δήλωσή του εφιστά την προσοχή στην Πολιτεία τουλάχιστον να μην αφήσει να πάρει η «μπάλα» της κρίσης και τους υγιείς δήμους:  «Θα πρέπει η Πολιτεία να προσέξει “με ένα άλλο μάτι” αυτούς τους δήμους που είναι “υγιείς” και πλήττονται από αυτήν την κατάσταση, πληρώνοντας τα σπασμένα των άλλων, αλλά και τη γενικότερη υποχρηματοδότηση».

Σχολιάστε