My Twitter Feed

24 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Κιλκίς: Σε πρόγραμμα δια βίου μάθησης

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ- GRUNDTVIG LEARNING PARTHNERSHIPS, με τίτλος η «ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ». Στο έργο συμμετέχουν φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς Κατάρτισης και επιχειρήσεις, από τη Λιθουανία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Τουρκία.

Ενώ το θέμα της οικολογίας είναι πολύ ευρύ, το έργο θα ασχοληθεί με μία από τις πτυχές της – τα σκουπίδια, τα απόβλητα και τη διαχείρισή τους – επειδή είναι πιο οικεία στην κοινωνία, αφού ούτως ή άλλως η παιδική οικολογική εκπαίδευση αρχίζει από αυτό το θέμα.

Στόχος του προγράμματος είναι να αναλύσει και να παρουσιάσει μεθόδους και εργαλεία για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, να συγκεντρώσει και να χρησιμοποιήσει τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές πάνω στο θέμα αυτό, καθώς επίσης και να φτιάξει ένα μαθησιακό τοπίο που να επιτρέπει στους χρήστες του να αναπτύξουν το αίσθημα ότι συμβάλουν στην προστασία της φύσης και να νοιώσουν ότι συμμετέχουν ενεργά στην αποφυγή των κλιματικών αλλαγών, να μάθουν, να μοιράζονται και να ανταλλάσουν εμπειρίες που συμβάλουν στην περιβαλλοντική προστασία.

Επιδίωξη είναι μέσα από το έργο οι πολίτες να κατανοήσουν ότι μπορούμε να ζήσουμε σε ένα σύγχρονο, άνετο κόσμο χωρίς να κάνουμε ζημιά στο περιβάλλον.

Η επίτευξη των στόχων αυτών περνάει, μεταξύ άλλων, μέσα από την πραγματοποίηση ερευνών για περιβαλλοντικά θέματα σε τοπικό επίπεδο με τη χρήση ερωτηματολογίων, δράσεις πληροφόρησης για το παγκόσμιο κλίμα και τις απειλές που διατρέχει, διενέργεια άτυπων διαγωνισμών με θέμα «Πολυτέλεια και τέχνη που γεννήθηκε από σκουπίδια» και «Επιστήμη και Περιβάλλον» με φωτογραφικό και άλλο υλικό.

Ο ρόλος του Δήμου Κιλκίς στο έργο είναι να συντονίσει 2 από τις 8 δράσεις του έργου, δηλαδή την ανάπτυξη του ερωτηματολογίου για την έρευνα με θέμα «Ανάπτυξη Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης» και την υλοποίηση του διαγωνισμού με θέμα «Πολυτέλεια και τέχνη που γεννήθηκε από σκουπίδια».

Στην 1η Συνάντηση των εταίρων που θα γίνει στην πόλη TRAKAI της Λιθουανίας, στις 15 και 16 Οκτωβρίου, το Δήμο Κιλκίς θα εκπροσωπήσει τριμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κο Κων/νο Παπαδόπουλο.

Σχολιάστε